Het AC Milan van Alexis Saelemakers gaat all-in voor een Europese plaats

Sport | De 32ste speeldag van de Serie A heeft een mooi duel in petto. Zondagavond ontvangt het Napoli van Dries Mertens Alexis Saelemakers en zijn ploegmakkers van AC Milan. Mits een overwinning zouden de Rossoneri dichter bij een plaats in de Europa League kunnen komen. Met het einde van het kampioenschap in zicht is ieder punt van levensbelang.

Door Pickx

Deel dit nieuws

AC Milan en Napoli hebben alvast één ding gemeen: het zijn de laatste twee teams die competitieleider Juventus wisten te verslaan. De Napolitanen deden dat in de finale van de Coppa Italia, terwijl de Rossoneri afgelopen zondag de Oude Dame puntenloos huiswaarts stuurden.

Voor AC Milan staat er nog veel op het spel. Met 49 punten kunnen de Milanezen nog de vijfde plaats wegkapen, die recht geeft op kwalificatie voor de Europa League volgend seizoen. De troepen van Stefano Pioli vechten een verbeten strijd uit met AS Roma dat slechts twee punten meer telt.

Milan heeft er een absoluut kunststukje opzitten, nadat het de fiere competitieleider Juventus wist af te troeven op de vorige speeldag. Na een 0-2 achterstand na 53 minuten, dankzij doelpunten van Adrien Rabiot en Cristiano Ronaldo, vonden de Milanezen hun tweede adem. Met vier doelpunten in twintig minuten zetten ze de wedstrijd helemaal op zijn kop en dienden ze de Oude Dame de eerste nederlaag in zeven wedstrijden toe.

Tijdens de wedstrijd liet onze landgenoot Alexis Saelemakers zich nogmaals opmerken. Na zijn aankomst op leenbasis van Anderlecht in januari drukt de 21-jarige Belg langzaam aan zijn stempel. Als titularis tegen Juventus heeft de rechterwinger er een goede partij opzitten aan de zijde van Zlatan Ibrahimovic.

Het was de tweede opeenvolgende basisplaats voor Saelemaekers sinds zijn aankomst in Milaan. Hij lijkt geleidelijk aan het vertrouwen van zijn coach te winnen. Bewijs daarvan is het feit dat de Milanese club op 1 juli de aankoopoptie op de Belg lichtte, waardoor hij de volgende vier seizoenen in het shirt van de Rossoneri te aanschouwen zal zijn. Zien we hem opnieuw in de basis tegen Napoli? Dat ontdekken we zondag!

Mertens en co in bloedvorm

Tegenstander Napoli verkeert echter in bloedvorm. Sinds de herstart hebben de spelers van Gennaro Gattuso 12 op 15 gehaald. Dankzij de overwinning in de Coppa Italia weten Dries Mertens en co zich ook al verzekerd van een plaatsje in de Europa League volgend seizoen.

Afgelopen woensdag tegen Genoa verwende de Rode Duivel andermaal de Napolitaanse fans door zijn 124ste doelpunt te scoren. Sinds 13 juni is Mertens de onbetwiste clubtopschutter, nadat hij Marek Hamsik van de tabellen voetbalde. Ieder doelpunt dat de Belg er nu aan toevoegt, verstevigt zijn verankering in de legende nog net dat tikkeltje extra. Bovendien heeft hij reeds aangekondigd ook volgend seizoen het hemelsblauwe tenue van Napoli te dragen.

In het slot van het kampioenschap heeft Napoli nog maar één doel voor ogen: zoveel mogelijk punten vergaren om zo hoog mogelijk te eindigen. De vierde plaats, die recht geeft op kwalificatie voor de Champions League, lijkt echter te ver weg. Maar de Napolitanen mogen nog dromen van een vijfde plaats. Na een teleurstellend seizoensbegin, overschaduwd door spanningen tussen de spelers en het bestuur, eindigt Napoli het seizoen als een stoomtrein.

In de andere wedstrijden van de 32ste speeldag probeert Inter zijn plaats in de top 4 te bestendigen tegen Torino. In de bodem van het klassement zijn Genoa en Lecce verwikkeld in een bitse degradatiestrijd. Genoa speelt tegen het reeds veroordeelde SPAL, terwijl Lecce het Cagliari van Radja Nainggolan partij geeft.

De wedstrijden van de 32ste speeldag live te volgen op Eleven Sports:

Zaterdag 11/7
Juventus - Atalanta om 21u45 op Eleven Sports 1

Zondag 12/7
Napoli - AC Milan om 21u45 op Eleven Sports 1

Maandag 13/7
Inter - Torino om 21u45 op Eleven Sports 2

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top