Hamburg, een reus in de schaduw van zijn verleden

Sport |
De Duitse voetbalkampioenschappen zijn afgelopen. Bayern München is kampioen, Düsseldorf en Paderborn zakken naar de Bundesliga 2, Arminia Bielefeld en Stuttgart stijgen naar de Bundesliga 1 en… Hamburger SV zal voor het derde seizoen op rij in de Bundesliga 2 spelen.
 

Door Tagtik

Deel dit nieuws

HSV is een van de grote ploegen van het Duitse en Europese voetbal: Hamburg werd zes keer landskampioen in Duitsland en won twee Europese bekers. 54 jaar, 261 dagen, 0 uur, 36 minuten en 2 seconden lang drukten de Rothosen hun stempel op de geschiedenis van de Bundesliga. Ze deden dat met een indrukwekkende groep van internationale sterren, zoals Uwe Seeler, Manfred Kaltz, Kevin Keegan, Horst Hrubesch, Ruud Van Nistelrooy, Vincent Kompany en Daniel Van Buyten. Twee jaar geleden gebeurde het ondenkbare: HSV tuimelde uit de hoogste Duitse voetbalklasse en belandde in de Bundesliga 2. 
 
Hamburg wou toen onmiddellijk terugkeren naar de Bundesliga 1. De supporters bleven op post: bijna elke wedstrijd in het Volksparkstadion werd nog altijd bijgewoond door 57.000 supporters. 24 maanden later zit HSV echter nog altijd in de Bundesliga 2 nadat het twee keer de promotie naar de eliteklasse van het Duitse profvoetbal heeft gemist.
 
De Hamburgers blijven achter met een serieuze kater. Dieter Hecking, de prestigieuze coach, legde zijn lot in de handen van het bestuur. Bovendien liet hoofdsponsor Emirates weten dat het een einde maakte aan de samenwerking met HSV. En alsof dat allemaal nog niet erg genoeg is, denkt Klaus-Michael Kühne, een van de hoofdaandeelhouders van de club sinds 2014, eraan om zich uit de club terug te trekken en er niet meer in te investeren. Het budget van de club zou daardoor volgend seizoen terugvallen van 30 naar 23 miljoen euro. 
 
Met de vermindering van de financiële middelen (en met de hoge salarissen van bepaalde spelers zoals Bobby Wood die jaarlijks 1,8 miljoen euro verdient) zal het bestuur weinig ruimte hebben voor versterkingen die de ambitie om naar de Bundesliga 1 terug te keren, waar moeten maken. Toch blijft het bestuur niet bij de pakken zitten: dinsdag wierf het al Daniel Thioune aan als nieuwe trainer. Hij wordt de eerste zwarte hoofdtrainer in het Duitse profvoetbal en verdiende zijn sporen bij Osnabrück in de Duitse derde klasse. De druk op zijn schouders zal hoog zijn, ook al weet hij niet over welke spelers hij zal kunnen beschikken. Voor de supporters van HSV wordt het opnieuw 12 maanden nagelbijten en afwachten of die terugkeer naar de gouden tijden van weleer kan worden ingezet.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top