Is Real Madrid op weg naar zijn 34ste landstitel?

Sport | De eindjump om de titel in La Liga is ingezet. Nog vier speeldagen te gaan en de topcompetitie in Spanje zit erop. Met nog twaalf punten te verdienen, heeft Real Madrid een marge van vier punten op grote rivaal Barcelona. Is de Madrileense vogel gaan vliegen?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het werd bij de heropstart van La Liga snel aangekondigd: speeldag 33 wordt een cruciaal moment in de titelrace. Die speeldag keken Barcelona en nummer drie Atlético Madrid elkaar in de ogen. Het team van Diego Simeone zou wel degelijk de scherprechter kunnen zijn. Atletico hield Barça in bedwang, het werd 2-2. Het was voor Barcelona het derde gelijkspel sinds de heropstart na de coronacrisis, hoogstwaarschijnlijk het gelijkspel te veel.

Want Real Madrid heeft telkens gedaan wat het moest doen, met name winnen. Tegen Eibar en Valencia werd er telkens uitgepakt met drie goals, maar de voorbije vijf wedstrijden had de Koninklijke telkens een pak minder overschot. Tegen Athletic Club de Bilbao, Getafe en Espanyol werd er telkens zuinig met 1-0 gewonnen.

Defensieve stabiliteit doorslaggevend

Wie er ook kampioen wordt, in de Spaanse vakpers zijn ze het er allemaal over eens: we krijgen een kampioen zonder glans. Barcelona pakte heel soms uit met flitsend voetbal, maar de consistentie was een heel seizoen lang ver te zoeken. Lionel Messi mag zich dan wel opmaken voor zijn vierde topschutterstitel op een rij in La Liga, ook hij kon Barcelona niet altijd over de streep trekken wanneer het moest.

Bij Real Madrid werd er veel verwacht van Eden Hazard. De Rode Duivel kende echter een teleurstellend seizoen, vaak geplaagd ook door blessures. Wie op champagnevoetbal zit te wachten in de Spaanse hoofdstad, zal nog zeker een seizoentje moeten wachten.

Het grote verschil tussen de beide grootmachten werd achterin gemaakt. Real slikte dit seizoen amper 21 tegentreffers, tegenover 36 bij Barcelona. Een belangrijke factor in die defensieve stabiliteit bleek Thibaut Courtois te zijn. Met zestien clean sheets doet geen enkele keeper in de grote Europese competities beter. In het begin werd Courtois nochtans geregeld op de korrel genomen door de Spaanse vakpers. Die toon klinkt nu helemaal anders."Als Real Madrid straks kampioen wordt, dan heeft het die titel ook voor een groot deel te danken aan zijn doelman", schreef Marca.

Barça hoopt op Madrileense uitschuiver

Als er bij Barcelona nog een sprankeltje hoop is voor een derde opeenvolgende titel, dan moeten ze hopen op glansprestaties van Alaves, Granada, Villarreal en Leganes. Dat zijn namelijk de teams die in chronologische volgorde Real Madrid nog moeten bekampen. Vooral Granada uit en Villarreal thuis kunnen nog potentiële bananenschillen zijn voor Real. Maar Barcelona van zijn kant zal hoogstwaarschijnlijk een twaalf op twaalf moeten halen tegen achtereenvolgens stadsrivaal Espanyol, Real Valladolid, Osasuna en Alaves.

Het eerste antwoord krijgen we woensdagavond 8 juli te weten. Dan kijken om 22 uur Barcelona en Espanyol elkaar in de ogen. Twee dagen later is er de nabeurt van Real Madrid tegen Alaves (22u).

Beide duels zijn live via Eleven Sports te volgen, te vinden in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Resterend programma van speeldag 35 in La Liga

Woensdag 8 juli

Real Betis - Osasuna
Getafe - Villarreal
FC Barcelona - Espanyol (te zien op Eleven Sports 1 vanaf 22u)

Donderdag 9 juli

Eibar - Leganes
Mallorca - Levante
Athletic - Sevilla (te zien op Eleven Sports 2 vanaf 22u)

Vrijdag 10 juli

Real Sociedad - Granada (te zien op Eleven Sports 1 vanaf 19u30)
Real Madrid - Alaves (te zien op Eleven Sports 1 vanaf 22u)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top