Spanning op de laatste speeldag in de Bundesliga

Sport | Zaterdag valt het doek over de Bundesliga. Bayern München is al zeker van de titel, maar de strijd om de Europese plaatsen en de degradatie is nog steeds spannend. Op de 34ste speeldag trekt Bayern naar Wolfsburg, waar Koen Casteels & co nog één doel hebben: kwalificatie voor de Europa League.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wolfsburg staat op een zesde plaats en moet minstens hetzelfde resultaat halen als Hoffenheim, de nummer zeven, dat naar Dortmund trekt, dat al zeker is van de tweede plaats. Beide ploegen hebben evenveel punten (49), maar Wolfsburg heeft een beter doelsaldo.

Mönchengladbach of Leverkusen naar de Champions League

Wat hoger in de rangschikking moet RB Leipzig (derde met 63 punten) naar Augsburg en ze hebben een positief doelsaldo (+43). Ze zijn nog niet zeker van deelname aan de Champions League, maar toch mogen ze vrij gerust zijn. Mönchengladbach kan hen nog inhalen (vierde met 62 punten), maar Bayer Leverkusen (vijfde met 60 punten) heeft een veel minder goed doelsaldo (+24). Voor zijn laatste wedstrijd in Duitsland wil Timo Werner, die naar Chelsea verkast, in stijl eindigen.

Mönchengladbach deed op de voorlaatste speeldag mogelijk de beste zaak door zich op de vierde plaats te posteren. Zij ontvangen Hertha BSC, met Dedryck Boyata en Dodi Lukebakio, in eigen huis en ze kunnen best geen misstap doen. Leverkusen ontvangt Mainz.

Werder Bremen gelooft in mirakel

Onderaan is Paderborn al zeker van de degradatie en zij spelen hun laatste wedstrijd in de Bundesliga op het veld van Eintracht Frankfurt. Werder Bremen (zeventiende, 28 punten) zal hetzelfde lot ondergaan als het zaterdagnamiddag niet wint van FC Köln. Een zege kan zelfs te weinig zijn, want Fortuna Düsseldorf (zestiende, 30 punten) speelt op hetzelfde moment bij Union Berlin en in Bremen moeten ze hopen op een nederlaag.

Het programma van de 34ste speeldag:

Zaterdag 27 juni: Wolfsburg - Bayern München om 15.30 uur op Eleven Sports 2
Borussia Dortmund - Hoffenheim om 15.30 uur op Eleven Sports 3

Vind het Duitse kampioenschap en vele andere competities op Eleven Sports, beschikbaar in de Proximus Pickx All Sports Option.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top