Keert Neymar binnenkort terug naar Barcelona?

Sport | De Europese sportpers staat bol van de transfergeruchten. De Mundo Deportivo breidt een zoveelste vervolg aan de saga rond Neymar, terwijl men in Italië de mond vol heeft van een mogelijke ruil tussen Miralem Pjanic en Marco Verratti.

Door Pickx

Deel dit nieuws

"Ik wil terugkeren naar Barcelona". Dat is de maandag de choquerende openingszin op de cover van Mundo Deportivo. Volgens de Catalaanse krant heeft de aanvaller van Paris Saint-Germain tijdens de lockdown zijn vurige wens om terug te keren naar Barcelona uitgesproken. Volgens de krant zou de Braziliaan dit jaar de Champions League willen binnenrijven voor PSG, waardoor hij de druk op het bestuur verder zou kunnen opdrijven.

De Spaanse kranten concentereren zich voorts ook op de herstart van La Liga, met de derby van Sevilla donderdag. "Drie maanden te laat keert het meest atypische kampioenschap uit de geschiedenis terug", kopt Marca, dat tevens haar licht laat schijnen over het reeds gespeelde seizoen en de betrokken clubs fileert.

In Italië heeft Tuttosport een ballonnetje opgelaten. De krant voorspelt een mogelijke komst van Massimiliano Allegri naar Paris Saint-Germain, wat een verrassende ruil tussen Marco Verratti en Miralem Pjanic zou inluiden. Álvaro Morata zou dan weer het hof gemaakt worden door Inter. Volgens La Gazzetta dello Sport maakt de club van Romelu Lukaku ook nog steeds werk van de piste Federico Chiesa, die momenteel het mooie weer maakt bij Fiorentina. De beroemde Italiaanse sportkrant bespreekt, net als het Duitse Bild, ook de mogelijke herstart van de Champions League en de mogelijkheid voor een "final eight", waarin de kwartfinales, de halve finales en de eindstrijd allemaal afgewerkt zouden worden in Lissabon, "in de achtertuin van Ronaldo".

De mercato figureert ook op de openingspagina van L'Equipe, al interesseert de Franse sportkrant zich vooral voor de gevolgen van de pandemie op de economische situatie van de clubs. De krant vreest voor een mogelijke 'talentenvlucht', die de clubs uit de Ligue 1 danig zou verzwakken.

In Engeland, ten slotte, keren verschillende kranten waaronder The Guardian en The Telegraph terug op de tirade van Raheem Sterling gisterenavond op de BBC. De Engelse aanvaller schaarde zich achter de duizenden personen die afgelopen weekend de straat optrokken als protest tegen racisme door te verklaren dat "racisme momenteel de enige ziekte is".

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top