One day, one goal: het geniale puntertje van Ronaldinho

Sport | De legende van Ronaldo de Assis Moreira, aka Ronaldinho, staat in de annalen van de voetbalgeschiedenis gebeiteld. Op 8 maart 2005 toonde de Braziliaanse baltechnicus een glimp van zijn klasse, ditmaal op Stamford Bridge tegen Chelsea, in de achtste finales van de Champions League.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Chelsea – Barcelona, de terugmatch in de achtste finales van de Champions League editie 2005, was één van de strafste partijen in de geschiedenis van het kampioenenbal. De Catalanen stonden na amper achttien minuten al drie goals in het krijt toen sterspeler Ronaldinho zijn duivels ontbond. 

In de 24e minuut zag de lijnrechter een handsbal van Paulo Ferreira in de grote rechthoek. De scheidsrechter kende een strafschop toe. Ronaldinho, met het iconische rugnummer 10, plaatste de elfmeter feilloos voorbij doelman Petr Cech. Klein bier vergeleken met wat hij een klein kwartier later uit zijn schoenen zou toveren.

Touch of genius

In de 38e minuut slaat de kleine Braziliaan met de eeuwige glimlach opnieuw toe: hij staat stil in het halve maantje voor de zestien, ingeklemd tussen drie verdedigers, allen met de blik gefixeerd op de bal. Hij kan geen kant op. De speelvogel maakt een summiere schijnbeweging met zijn rechtervoet, alsof hij in zijn wapenarsenaal tast naar de meest gepaste oplossing uit deze netelige situatie. Vanuit stand mikt hij de bal met een krachtige punter in de linkerhoek, buiten het bereik van Cech. Improviseren en out-of-the-box-afwerking (letterlijk) zoals enkel de allergrootsen dat kunnen.
 
Na rust drukte John Terry de Catalaanse hoop de kop in met de 4-2: een klap die de Blaugrana niet meer te boven kwamen. De troepen van Jose Mourinho stootten door naar de kwartfinales, maar deze partij zal voor eeuwig herinnerd worden omwille van de genialiteit van Ronaldinho, die later dat jaar geheel terecht de Ballon d'Or in ontvangst mocht nemen. The Blues zouden overigens in de halve finales sneuvelen tegen de latere eindwinnaar Liverpool, die in een spectaculaire finale een 0-3 achterstand ophaalde.
 
Herbeleef de legendarische treffer van Ronaldinho:

One day, one goal is een dagelijkse rubriek bij Proximus Pickx. Lees zeker ook ons vorige verhaal, over Mario Balotelli die Duitsland aan flarden schoot.

 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top