Voorzitter FC Metz wil Franse talenten naar Seraing sturen; jonge Sérésiens aan de slag in 2e amateur

Sport | De promotie van RFC Seraing is natuurlijk ook goed nieuws voor zusterclub FC Metz. De Franse Ligue 1-club speelt een belangrijke rol in de wederopstanding van de Metallo's en voorzitter Bernard Serin ziet dan ook een heleboel extra mogelijkheden nu Seraing zich opnieuw bij de profs heeft geschaard.

Door Pickx

Deel dit nieuws

"Seraing staat terug waar het hoort te staan," vertelt Serin in de Franse media. "We moeten nu wel tegen teams zoals Lommel, dat samenwerkt met Manchester City en ploegen die een rijk verleden hebben in de eerste klasse - zoals Waasland Beveren en RWDM - maar dat biedt zeker meer mogelijkheden voor de jonge talenten van FC Metz."

De voorzitter wil dan ook zorgvuldig kiezen welke youngsters hij naar Luik zal sturen. "Het wordt nu zaak om de juiste jongens te selecteren die kunnen groeien bij Seraing. Het is namelijk een wezenlijk verschil tussen voetballen in de Franse amateurliga's en voetballen in de Belgische 1B waar er toch wel wat publiek langs de kant staat en waar de matchen zelfs op TV komen."

Intussen kozen wel twee jonge spelers van Seraing voor de aftocht. Zowel Mohamed Admi als Romain Vanboquestal (beiden 20 jaar) verlaten Seraing voor Warnant, de kampioen van de derde amateurklasse D. Admi speelde het voorbije seizoen 2x mee bij Seraing, Vanboquestal speelde dit seizoen geen minuut mee in eerste amateur.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top