Selectie RFC Seraing doorgelicht: ex-Lierenaar als motor; jong talent én tonnen ervaring in elke linie

Sport | RFC Seraing speelt volgend seizoen in 1B. De Luikenaars eindigden wel pas derde in de hoogste amateurliga, maar mogen door de licentieweigeringen van Roeselare en Virton toch een stapje hogerop komen voetballen. Dat de Metallo's hun promotie op een extra-sportieve manier vergaarden betekent evenwel niet dat ze te onderschatten zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zo heeft de club twee wel heel ervaren mannen aan het roer staan. Emilio Ferrera is sinds januari hoofdcoach in Seraing en in zijn zog kwam ook Marc Grosjean (ex-Union) mee. Het duo werkte eerder al samen bij Al Shabab en Dender EH en volgde bij Seraing Christophe Gregoire (ex-AA Gent en Anderlecht) op. Sinds de komst van Ferrera en Grosjean verloor Seraing slechts één keer, maar dat was dan wel meteen dé Luikse derby tegen Club Luik.

Op het veld vormen jong talent en ervaren rotten een perfecte symbiose waarin de aanval belangrijker blijkt dan de verdediging. Seraing scoorde vlot het voorbije seizoen (42 goals in 24 matchen), maar het kreeg ook veel goals binnen (32). Sluitstuk van de niet altijd even stabiele defensie was Olivier Werner. De inmiddels 35-goalie heeft een rijk palmares in ons profvoetbal en heeft met Benjamin Boulenger (ex-OHL en Charleroi) ook nog een ervaring pion voor zich. Zij geven hun ervaring door aan buitenlandse talenten als Gérald Kilota, Wagane Faye en youngster Iebe Swers (ex-STVV en Lommel).

Op het middenveld is Brahim Sabaouni de grote motor van de ploeg. De ex-speler van Lierse en Tubize ontpopte zich bij Seraing tot onmisbare pion en kreeg vorige maand dan ook meer dan terecht de Metallo d'Or voor beste speler van Seraing. Hij volgde zo zijn kompaan op het middenveld (en tevens ook aanvoerder) Théo Pierrot op. Pierrot is een Fransman die al sinds 2015 bij Seraing speelt. Het duo stuurt - samen met Leroy Labylle (ex-MVV, Zwolle, VVV Venlo, NEC) - heel wat jonge talenten van 23 jaar en jonger aan op het enthousiaste middenveld.

Ook voorin loopt er heel wat ervaring rond. Zo pikt de inmiddels 31-jarige Moussa Gueye (ex-Brussels, Mons en Charleroi) nog steeds z'n goaltjes mee. Maar de blikvanger is wellicht toch Florent Stevance. De voormalige topschutter van de Proximus League probeert bij Seraing z'n oude vorm terug te vinden aan de zijde van Alessio Cascio en toptalent Ali Sanogo.

De selectie van Seraing bevat dus tonnen ervaring én flitsend jong talent in een mix van bekende en minder bekende Belgen, een Frans sausje en hier en daar nog wat exotische toetsen. Afwachten hoe de Luikenaars gaan reageren op de transfermarkt, maar de basis lijkt al wel aanwezig om ook in 1B mooie dingen te laten zien.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top