Peter Vandenbempt: "Club Brugge zal op een of andere manier zijn titel moeten kopen"

Sport | Een nieuwe week betekent een nieuwe aflevering van "Remote!". Deze week fileerde Nicolas De Brabander de voetbalactualiteit met Wesley Sonck, Peter Vandenbempt en Thomas Vermaelen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de derde aflevering van "Remote!" bespraken Nicolas en zijn gasten onder meer de belangrijke Algemene Vergadering van de Pro League van vrijdag 15 mei en peilden ze naar de situatie van Thomas Vermaelen in het verre Japan, waar in tegenstelling tot buurland Zuid-Korea de competitie ook nog steeds stilligt.

Met de radioman van Sporza, en kind aan huis in de Pro League, Peter Vandenbempt werd de toekomst van het Belgische profvoetbal aangekaart. "Ik vraag me af of ze zelf wel weten wat er allemaal op tafel ligt", zette Vandenbempt meteen de toon. De afgelopen weken deden namelijk talloze scenario's de ronde, waardoor het koffiedik kijken is wat de Algemene Vergadering vrijdag precies zal beslissen.

18 ploegen met verkorte play-offs

Volgens Vandenbempt, die meestal extra inside informatie heeft over het Belgisch profvoetbal, ligt er momenteel een plan op tafel dat tot nog toe nog niet veel ruchtbaarheid haalde. Er zou sprake zijn van een competitieformat met 18 ploegen, met daarnaast ook verkorte play-offs. Plaatsen 1 tot en met 4 zouden strijden voor de titel, de nummers 5 tot en met 8 zouden bikkelen om eventueel ook nog een Europees ticket te kunnen bemachtigen. Dat format betekent natuurlijk nog steeds 40 wedstrijden, maar biedt het voordeel dat de play-offs eventueel geschrapt kunnen worden, indien nodig.

Alleen stelt de radioman van Sporza zich één grote vraag: "hoe geraak je dan weer van 18 naar 16 clubs?" "Geen enkele kleine club zal akkoord gaan met 3 dalers in 1 seizoen". En dus komen er alternatieven ter sprake, zoals het niet langer vervangen van economische dalers.

Ook de stopzetting van de competitie en wat er met 1B moet gebeuren, werd duchtig besproken. Volgens Vandenbempt is er "stilaan consensus" en betekent dat ook dat "Club Brugge op een of andere manier zijn titel zal moeten kopen". Anders dreigen sommige teams met de nietigverklaring van de competitie...

Schuilt er een toekomstig trainer in Thomas Vermaelen?

Nicolas en Wesley hadden eerder op de dag ook een gesprek met Thomas Vermaelen. De Rode Duivel van het Japanse Vissel Kobe zit net als de meeste spelers wereldwijd thuis. Om zijn conditie enigszins op peil te houden, krijgt de 34-jarige verdediger een programma van de physical coach en er vinden ook gezamelijke trainingen via Zoom plaats. Net als bij ons is Vermaelen afhankelijk van de overheid om te weten wanneer de competitie opnieuw mag hervatten.

Dat Kobe een stevige Barcelona-connectie heeft mag blijken uit het feit dat ook ene Andres Iniesta er zijn balkunsten etaleert. Ook al is El Blanquito deze week 36 geworden toch is hij nog van onschatbare waarde voor zijn team. "Als hij fit is, speelt hij alles", klinkt het. En ook aan technische bagage heeft hij nog lang niet ingeboet. De eigenaar van Vissel Kobe pakt trouwens graag uit met grote namen, want eerder speelden ook onder meer David Villa en Lukas Podolski voor zijn ploeg. Met David Silva was even sprake van een nieuwe grote naam, maar omwille van de wereldwijde coronacrisis is het lang niet zeker of die transfer eventueel nog kans op slagen zal maken.

Net als de meeste collega-Rode Duivels neemt Vermaelen ook deel aan de UEFA A en UEFA B-trainerscursus van de voetbalbond. Op voorzet van Sonck, die verwees naar het feit dat veel ploegmaats hem als het verlengstuk van de trainer zien, lichtte de blessuregevoelige verdediger ook een tipje van de sluier in verband met zijn toekomst. "Op dit moment bevalt de trainerscursus me wel, dus misschien kan dat in de toekomst wel iets worden", zette hij de deur alvast op een kier voor een toekomstige trainerscarrière. Van stoppen is momenteel alvast nog geen sprake. "Ik zou niet weten waarom ik niet nog een jaar kan doorgaan. Ik voel me nog goed en zou niet weten waarom dat binnen een jaar anders zou zijn." De kans is dus groot dat we The Verminator volgend jaar op het EK zullen terugzien, als het coronavirus er geen stokje voor steekt natuurlijk...

Herbekijk hieronder de derde aflevering van "Remote!":


Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top