De dag waarop Romelu Lukaku Slavia Praag op een hoopje speelde

Sport | Nooit onomstreden, maar altijd een garantie voor doelpunten - dat is Romelu Lukaku in een notendop. Na passages bij onder meer Anderlecht, Everton en Manchester United maakt Big Rom nu het mooie weer bij Inter Milaan. En dat zullen de Tsjechen van Slavia Praag geweten hebben.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Romelu Lukaku blies op woensdag 13 mei 2020 27 kaarsjes uit. Nog maar 27 inderdaad, je zou het haast vergeten aangezien de bonkige aanvaller al meer dan 10 jaar meedraait op het hoogste niveau.

Als broekje van 16 jaar, zij het dan al met een borstkas om u tegen te zeggen, maakt hij zijn debuut bij Anderlecht, waarna hij na twee seizoenen zijn droomtransfer naar Chelsea te pakken krijgt. Daar krijgt de linksvoetige aanvaller echter nooit echt zijn kans. Zijn grote doorbraak volgt bij Everton, waarna Manchester United liefst 85 miljoen euro veil heeft voor de diensten van de topschutter van de nationale ploeg.

Einde verhaal bij United, Conte biedt reddingsboei

Het huwelijk tussen de goalgetter en José Mourinho lijkt op het eerste gezicht een ideale match, maar Lukaku komt terecht in een ploeg in heropbouw en met een trainer die veelal vanuit het defensief voetbalt. Wanneer The Special One wegens de tegenvallende prestaties plaats moet ruimen voor kind aan huis Ole Gunnar Solskjaer lijkt Lukaku's lot snel bezegelt. De Noor heeft het namelijk meer voor de jeugdige kracht van Marcus Rashford.

Gelukkig voor Big Rom krijgt hij in de transferperiode van 2019 een reddingsboei toegeworpen vanuit het kamp van trainer Antonio Conte. Na twee eerdere liefdesverklaringen die niet in een transfer resulteerden, is het na veel gepalaver op 8 augustus 2019 eindelijk zo ver. Met een transferbedrag van om en bij de 80 miljoen (inclusief bonussen) prijkt de nooit helemaal onomstreden spits op de derde plaats in de lijst met duurste spelers ooit. Met een totaalbedrag van 220 miljoen euro, moet de broer van Jordan enkel Neymar (310 miljoen) en Cristiano Ronaldo (230) miljoen voor zich dulden. Niet slecht voor een spits, die het etiket kreeg opgekleefd dat hij enkel tegen de kleine ploegen de weg naar de netten vindt.

Lukaku verdeelt en heerst tegen machteloze Tsjechen

Met veldheer Antonio Conte en toptarget Lukaku aan boord willen de Chinese eigenaars van de Nerazzurri na jaren van financiële en sportieve perikelen eindelijk weer aanknopen met de hoogdagen van weleer. Met 10 doelpunten in zijn eerste 13 wedstrijden in het blauw-zwarte shirt mist Lukaku zijn start geenszins. Samen met spitsbroeder Lautaro Martinez jaagt hij menig Serie A-team de schrik op het lijf. Dankzij de karrenvracht aan doelpunten, 17 ondertussen, slaagt Lukaku er ook lange tijd in om zijn ploeg mee bovenaan te laten meestrijden. Al moesten ze de afgelopen speeldagen toch enigzins de rol lossen.

Op het Europese toneel treft Inter in groep F het grote Barcelona, Borussia Dortmund en Slavia Praag. Met de Borussen liggen de Milanezen tot de allerlaatste wedstrijd in de balans voor de tweede plaats in de groep. Mede dankzij een Lukaku in bloedvorm die op 27 november 2019 Slavia Praag eigenhandig op een hoopje speelt.

Die avond in het Sinobo Stadium toont Lukaku zich een pletwals voor de Tsjechische defensie. Na net geen 20 minuten houdt hij met zijn sterke lijf twee tegenstanders aan de praat, waarna hij Lautaro Martinez de 0-1 voorschotelt. In de 35ste minuut volgt dan een bizarre fase. Oude bekende Peter Olayinka gaat neer na een interventie van Stefan De Vrij. Op de counter schotelt Martinez Lukaku de 0-2 voor, maar die goal wordt afgekeurd en Slavia krijgt een penalty waaruit het de gelijkmaker puurt. In de tweede helft zetten de Nerazzurri echter orde op zaken. Tien minuten voor tijd loopt Big Rom alles en iedereen voorbij om de 1-2 in de gapende doelmond te deponeren. Maar nog is de grote Romshow niet voorbij. Drie minuten voor tijd zondert Lukaku met buitenkant voet Martinez af voor de 1-3 eindstand. In de toegevoegde tijd legt de Rode Duivel er nog een in het mandje, maar die wordt opnieuw afgekeurd.

Geniet vrijdag van enkele masterclasses van Lukaku, waaronder zijn exploot tegen Slavia Praag, de hele dag lang op Proximus Sports 1.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top