De assistkoningen van de JPL: Het seizoen van Vadis Odjidja

Sport |
Het seizoen 2019/2020 van de Jupiler Pro League is vroegtijdig geëindigd. In 29 speeldagen hebben veel spelers zich kunnen onderscheiden. Bijvoorbeeld wanneer ze toonden hoe zij een speciale neus hadden voor een beslissende pass. 
 

Door Tagtik

Deel dit nieuws

AA Gent kan terugblikken op een heel mooi seizoen 2019/2020, zowel op de Europese als de Belgische voetbalvelden. De Buffalo's danken dit vooral aan spelers als Jonathan David, Laurent Depoitre of Sven Kums, maar natuurlijk ook aan Vadis Odjidja, de motor van de ploeg van Jess Thorup. Met 8 assists en 3 doelpunten deed de voormalige Rode Duivel het meer dan behoorlijk. En dan tellen we nog niet zijn 6 assists in de Europa League.
 
De polyvalente middenvelder en aanvoerder van de Gentenaars geeft aan zijn coach tal van tactische mogelijkheden. Met een voet in 19% van de doelpunten van de Buffalo's en een grote inzet, ook in het verdedigende werk, gaf Odjidja in deze editie van de Jupiler Pro League een groter rendement dan in zijn eerste seizoen in de Ghelamco Arena (3 assists, 4 doelpunten).
 
De ex-speler van Anderlecht en Club Brugge acteerde in Gent met een voorbeeldige regelmaat. Hij leverde 6 assists af in de eerste 20 speeldagen en 2 assists in zijn laatste 8 wedstrijden. 
 
(Bronnen: Proximus Sports en Transfermarkt)
 
Video: Vadis Odjidja Ofoe is een technisch vaardige speler en kan pareltjes van assists op de mat toveren, zoals deze naar Laurent Depoitre op 31 oktober in het Astridpark tegen Anderlecht (3-3).
 
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top