Wél een proflicentie, maar ook nog geen duidelijkheid: RWDM wacht sereen maar vol vertrouwen op uitspraken BAS

Sport | Terwijl tal van clubs zich de komende week moeten melden bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport in de hoop alsnog een proflicentie te krijgen voor het komende seizoen, is er één club die wél al een proflicentie op zak heeft, maar nog niet weet of het ook effectief bij de profs aan mag treden: RWDM.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Brusselse club eindigde in het afgelopen seizoen vijfde in de hoogste amateurliga en heeft momenteel als eerste club recht op een plekje in 1B als één van de profclubs de komende dagen ook bij het BAS geen licentie krijgt. Maar ook het nummer drie (Seraing) mikt nog op een proflicentie en zou dus nog vooraan in de rij kunnen komen... Als het competitieformat niet herschreven wordt natuurlijk!

Heel wat onduidelijkheid dus, maar toch blijft RWDM doorheen de hele heisa toch heel sereen in haar communicatie. We polsten bij assistentcoach Thierry Berghmans (die tonnen Proximus League-ervaring op de teller heeft van bij OHL en Tubize) even naar de gemoedstoestand in het Edmond Machtensstadion. "Wij wachten gewoon af hoe ze dit allemaal gaan oplossen en wat de licenties gaan geven. Mochten we het geluk hebben om in 1B te geraken, dan zijn we er klaar voor. Het is ook niet voor niets dat de club de licentie heeft behaald in eerste aanleg."

Geslaagde cocktail

Toch hopen ze ook bij RWDM dat er snel duidelijkheid komt. "We moeten natuurlijk genoeg tijd krijgen om het seizoen sportief goed voor te bereiden. Maar alle ingrediënten zijn hier aanwezig om de stap te zetten. RWDM is een echte volksclub met een rijk verleden, het heeft heel wat fanatieke supporters en een mooi stadion. Maar daarnaast is er een stevige professionele structuur op poten gezet door voorzitter Thierry Dailly. Hij heeft ongelooflijk werk geleverd. Als je ziet waar de club vijf jaar geleden stond en waar ze nu staat... respect!"

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top