De topschutters van de JPL: het seizoen van Jonathan David

Sport |
Het seizoen 2019/2020 van de Jupiler Pro League is vroegtijdig geëindigd. In 29 speeldagen hebben veel spelers zich kunnen onderscheiden. Bijvoorbeeld wanneer ze opdaagden voor het doel van de tegenstander.
 

Door Tagtik

Deel dit nieuws

Anderhalf jaar terug belandde Jonathan David op zijn 18e in Gent en toen stond hij al geboekstaafd als een grote voetbalbelofte. De jonge Canadese international stelde niet teleur, ondanks zijn jeugdige leeftijd. Met 12 doelpunten en 5 assists in de JPL gaf de bij Ottawa opgeleide aanvaller vorig seizoen meteen zijn visitekaartje af. Dit seizoen moest dat van de bevestiging worden en de jonge speler loste alle verwachtingen meer dan in. In enkele maanden tijd zag het bestuur van de Buffalo's de marktwaarde van het goudklompje van de Ghelamco Arena de hoogte ingaan. Vandaag is David meer dan 22 miljoen euro waard.
 
De aanvaller van de andere kant van de plas tekende voor een indrukwekkend seizoen. Net als Yaremtsjoek deed hij wellicht zijn voordeel met de komst van Laurent Depoitre die een deel van de aandacht van de verdedigers naar zich trok. Alsof de 18 doelpunten en 8 assists in de 27 wedstrijden in de JPL waarin hij speelde, nog niet voldoende waren om zijn waarde te bewijzen, voegde David er nog 5 goals in de Europa League bij. De Canadese goalgetter presteerde bovendien het hele seizoen heel regelmatig, met 9 goals tussen juli en december 2019 en 9 goals tussen januari en maart 2020, waaronder een hattrick op 23 februari tegen STVV.
 
(Cijfergegevens: Proximus en Transfermarkt)
 
Video:  op 14 februari 2010 scoorde David twee keer tegen Eupen aan de Kehrweg (2-3). Zijn doelpunt in de 12e minuut is een perfect voorbeeld van zijn klasse: snelheid, perfecte balbeheersing en koelbloedigheid in de zestien.
 
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top