Uitgelicht: Belgische teams in de Champions League

Sport | Nu de coronapandemie de sportwereld een halt heeft toegeroepen en alle sportmanifestaties de komende weken uitgesteld of afgelast zijn, gooit Proximus Sports het over een andere boeg. Elke dag pikken we er een bepaalde invalshoek uit. Vrijdag zoomen we in op enkele markante prestaties van Belgische teams in de Champions League.

Door Pickx

Deel dit nieuws

4 november 2014: Arsenal - Anderlecht

Op de vierde speeldag van de groepsfase trekt Anderlecht naar Londen, om Arsenal partij te geven. Paars-wit is uit op revanche na de late nederlaag tegen de Gunners twee weken geleden in het eigen Astridpark. Arsenal, van zijn kant, wil zo snel mogelijk het ticket voor de achtste finales veiligstellen.

Dankzij onder meer een panenka van Mikel Arteta en een droge knal van Alexis Sanchez lopen de Gunners uit tot een 3-0 voorsprong. Boeken toe en een afstraffing vermijden, zou je dan denken. Maar die novemberavond voltrekt er zich een heus paars-wit mirakel. Kind van het huis Anthony Vanden Borre brengt met twee treffers Anderlecht helemaal terug in de wedstrijd. In de allerlaatste minuut buffelt Aleksandar Mitrovic de 3-3 in doel. Euforie in het paarse kamp.

Herbeleef de onwaarschijnlijke comeback van Anderlecht vanaf 10u05 op Proximus Sports 1.

1 oktober 2019: Real Madrid - Club Brugge

Op Allerheiligen trekken de troepen van Philippe Clement naar het mythische Santiago Bernabeu om daar het aarzelende Real Madrid, dat in de eerste wedstrijd kansloos moest afdruipen tegen PSG, partij te geven. De kans voor de Bruggelingen om iets te rapen bij de Spaanse grootmacht, die wel zowel Eden Hazard als Thibaut Courtois tussen de lijnen brengt.

Voor Courtois zou het echter een wedstrijd zijn om snel te vergeten. Twee struikeldoelpunten van Emmanuel Dennis zorgen voor een onwaarschijnlijke 0-2 tussenstand aan de koffie. Helaas voor iedereen die blauw-zwart een warm hart toedraagt, zetten de Madrilenen na de koffie de scheve situatie recht. Club viert het punt als ware het een overwinning.

Herbeleef de topprestatie van Club Brugge op het veld van Real Madrid vanaf 13u05 op Proximus Sports 1.

5 december 2017: Celtic - Anderlecht

Na een dramatische thuiswedstrijd tegen Celtic weet Anderlecht wat het te doen staat op de zesde en laatste speeldag van de groepsfase. Enkel een overwinning met drie doelpunten verschil volstaat voor kwalificatie voor de Europa League.

Een ruime overwinning voor paars-wit zal er echter nooit echt inzitten. De troepen van Hein Vanhaezebrouck zijn, zonder een echte diepe spits, al meer dan tevreden dat ze iets voorbij het uur dankzij een afgeweken kopbal van Pieter Gerkens op voorsprong komen. Daarmee veegt de Belgische recordkampioen eindelijk de 0 van het bord en boekt het zijn eerste uitoverwinning in de Champions League sinds 6 december 2005.

Herbeleef de overwinning van Anderlecht vanaf 16u op Proximus Sports 1.

24 november 2015: Lyon - AA Gent

Na de eerste landstitel in zijn geschiedenis maakt AA Gent in 2015 voor het eerst zijn opwachting op het kampioenenbal. De troepen van Hein Vanhaezebrouck tonen dat Belgische ploegen wel degelijk hun plaats hebben op het hoogste niveau en bekoren met offensief voetbal. Met een overwinning tegen Valencia op zak trekken de Gentenaars op de vijfde speeldag naar Lyon, dat moet winnen om kans te blijven maken op de volgende ronde.

OL grijpt Gent meteen bij de keel en komt al snel op voorsprong, maar op het halfuur pakt Daniel Milicevic uit met een ingestudeerde vrije trap - het handelsmerk van Vanhaezebrouck. De Lyon-defensie staat erbij en kijkt ernaar en de bordjes hangen terug in evenwicht. Daarna kan de partij alle kanten op, maar het is Gent dat in de absolute slotfase toeslaat. De net ingevallen Kalifa Coulibaly verschalkt de Lyon-doelman in twee tijden en bezorgt Gent een delirium. De Buffallo's zouden uiteindelijk pas in de achtste finales sneuvelen.

Herbeleef het exploot van AA Gent vanaf 17u45 op Proximus Sports 1.

6 november 2018: Monaco - Club Brugge

Op de vierde speeldag van het kampioenenbal trekt Club Brugge naar het doodzieke AS Monaco, in een onderlinge partij die zal uitmaken wie er met de derde plaats in groep A en het bijhorende ticket voor de Europa League aan de haal gaat.

De Bruggelingen zullen een gala-avond beleven. Twee doelpunten van spelmaker Hans Vanaken en een prachtige actie van de beresterke Wesley tikken de Monegasken van Thierry Henry volledig tureluus. Vijf minuten voor tijd zet kapitein Ruud Vormer de kers op de taart. Goed voor de eerste CL-overwinning van blauw-zwart in 13 jaar.

Herbeleef de galawedstrijd van Club Brugge vanaf 21u10 op Proximus Sports 1.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top