'All-time favorites': Deze 10 spelers verzamelden het meeste speelminuten sinds de opstart van 1B

Sport | Vier jaar geleden werd de toenmalige tweede klasse grondig hervormd tot het huidige 1B. Sindsdien kwamen én gingen er heel wat spelers doorheen de hernieuwde competitie, maar sommigen bleven halsstarrig minuten maken in onze zware, uitputtende reeks. We rekenden even uit welke 10 spelers sinds de zomer van 2016 het meeste minuten maakten in de Proximus League.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De meesten in onze top 10 spelen effectief al vier seizoenen in 1B, maar toch zijn er ook twee spelers die een jaartje weg waren en er door hun continuïteit in de drie andere seizoenen toch in slaagden om onze top tien te halen: Mike Vanhamel (Lierse SK en Beerschot VA) en Glenn Neven (Lommel SK). Vanhamel was een jaartje weg na een transfer naar KV Oostende en Neven moest met Lommel een jaar aan de slag bij de amateurs.

Ongenaakbaar

De onbetwistbare nummer één van het aantal speelminuten in 1B is evenwel Wouter Biebauw. De doelman van KSV Roeselare miste maar zelden een wedstrijd en stond zowaar 9450 van de potentiële 10080 speelminuten tussen de lijnen. Dat hadden er nog 90 meer kunnen zijn als Roeselare geen forfait had moeten geven tegen Virton. Chapeau!

De veldspeler met het meeste 1B-minuten is dan weer Pierre Bourdin. De verdediger was eerst sterkhouder bij Lierse om dan vervolgens een minder jaar én een goed jaar te kennen bij Beerschot. De Fransman kon zo net Mathieu Maertens (Cercle Brugge & OHL) voor blijven.

Top 10

1. Wouter Biebauw (Roeselare): 9450
2. Pierre Bourdin (Lierse & Beerschot):  8109
3. Mathieu Maertens (Cercle & OHL): 8082

4. Gilles Dewaele (Cercle & Westerlo): 7933
5. Maxime Biset (Antwerp & Westerlo): 7759
6. Mike Vanhamel (Lierse & Beerschot): 7560

7. Kevin Kis (Roeselare & Union): 7537
8. Glenn Neven (Lommel): 7205
9. Lukas Van Eenoo (Roeselare & Westerlo): 6957
10. Pietro Perdichizzi (Union): 6691

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top