Terugblik op het vreemde seizoen in de JPL (15) - KVO, waar Coucke nog altijd rondspookt

Sport |
Het seizoen 2019-2020 in de Jupiler Pro League is stilgelegd. Het coronavirus heeft over het laatste fluitsignaal beslist. Definitief of voorlopig? Dat zal de toekomst uitwijzen. In afwachting bekijken we het voorbije seizoen van de 16 ploegen in de hoogste Belgische voetbalklasse.
 

Door Tagtik

Deel dit nieuws

Het seizoen van KV Oostende stond nog maar eens in het teken van één vraag: hoe moet de club omgaan met de erfenis van Marc Coucke? Veel financiële marge had de club niet en dus moesten opnieuw veel spelers worden gehuurd of vrije spelers naar de kust worden gehaald. De spelerskern werd toevertrouwd aan de Noor Kåre Ingebrigtsen, de voormalige coach van Rosenborg. Voor veel analisten liep KVO het risico om een vogel voor de kat te zijn in de Jupiler Pro League.
 
De kustjongens begonnen wel prima aan het kampioenschap met een verbluffende 6 op 6, met onder meer een overwinning in Anderlecht (1-2), dankzij een eenvoudige en directe speelstijl. Daarna ging het minder goed: de eerste tien wedstrijden in de reguliere fase van de competitie leverden 11 op 30 punten op. Daarna kreeg Oostende het nog moeilijker om punten te sprokkelen: in tien duels werd maar 7 op 30 gehaald (wel met overwinningen tegen opnieuw Anderlecht en AA Gent). 
 
En daarmee was de kelk des lijdens nog niet helemaal gedronken, want na de 5-0 nederlaag in Charleroi kondigde Kåre Ingebrigtsen bij de spelersgroep aan dat hij Oostende zou verlaten om naar Cyprus te trekken. Zijn opvolgers, eerst Dennis van Wijk en daarna Adnan Custovic, konden niet veel beter doen: in negen wedstrijden werd nog 4 op 27 gehaald. KVO eindigde uiteindelijk als 15e in de reguliere fase van de JPL. Net als vorig seizoen had het daarvoor drie trainers nodig.
 
De sterren van KV Oostende in de Jupiler Pro League:
 
Fashion Sakala: ook al stond hij in een ploeg vol moeilijkheden, trok de Zambiaanse aanvaller meer dan zijn streng, met 8 doelpunten, 3 assists en een voet in 37% van de doelpunten van zijn club (bron: Transfermarkt).
 
Ari Skulason: na drie seizoenen bij Lokeren bracht de linkerflankspeler een pak ervaring naar de kust. Met 3 goals, 3 assists en een voet in 20% van de doelpunten van zijn club bewees de 32-jarige IJslandse international dat hij zeker nog niet aan het einde van zijn carrière zit.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top