Proximus League XI van het seizoen // FLANKAANVALLER (2) // Serge Tabekou (Union SG)

Sport | Tijdens de reguliere competitie lieten we kenners van de Proximus League (trainers, assistent-coaches, journalisten, analisten) na elke speeldag een elftal van de week samenstellen. Op basis van die nominaties konden we nu een elftal van het seizoen boetseren door de vaakst gekozen spelers in een 4-3-3 formatie te gieten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Onze tweede flankaanvaller is een 'oudgediende' die in het afgelopen seizoen toch wel een mooie progressie heeft gemaakt. Serge Tabekou groeite in zijn vierde seizoen in de Proximus League (ééntje voor OHL, drie voor Union) eindelijk uit tot de speler die velen al jaren in hem zagen.

De Kameroener zat vorig seizoen wat in de schaduw van de 'heilige drievuldigheid' Selemani - Niakaté - Tau, maar toonde dit seizoen dat ook hij van een grote waarde kan zijn voor zijn team. Met zijn snelheid, kracht en herwonnen trefzekerheid (acht goals) haalde Tabekou maar liefst 9x het elftal van de week. Enkel Derrick Tshimanga deed even goed.

Duidelijke keuze

Samen met Kurt Abrahams was Serge Tabekou outstanding op de aanvallende flankposities. Geen enkele andere speler kwam echt in de buurt. De Lommelse revelatie Abdoulie Sanyang was op ruime afstand de 'dichtste' belager, maar de Gambiaan was nog te wisselvallig en te weinig efficiënt om echt in de buurt te komen van Abrahams en Tabekou. Ook Tarik Tissoudali (Beerschot) speelde enkele uitmuntende matchen, maar ook hij was te wisselvallig in zijn prestaties.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top