Proximus League XI van het seizoen // FLANKAANVALLER (1) // Kurt Abrahams (KVC Westerlo)

Sport | Tijdens de reguliere competitie lieten we kenners van de Proximus League (trainers, assistent-coaches, journalisten, analisten) na elke speeldag een elftal van de week samenstellen. Op basis van die nominaties konden we nu een elftal van het seizoen boetseren door de vaakst gekozen spelers in een 4-3-3 formatie te gieten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Je hebt zo van die spelers die - als ze in hun dagje zijn - quasi onhoudbaar zijn. Westerlospits Kurt Abrahams is daar een typisch voorbeeld van... én de Zuid-Afrikaan was het afgelopen seizoen vaak in z'n dagje. De kwieke flankaanvaller/schaduwspits profiteerde optimaal van het werk van centrumaanvaller Vetokele en kwam op de gepaste momenten als een duiveltje uit een doosje opduiken in de rivaliserende zestien.

Het gevolg; tien goals én een mooie bekroning als vice-topschutter van de Proximus League. Daarnaast legde Abrahams ook nog eens zeven keer een bal panklaar voor een ploegmaat waardoor hij een voet had in meer dan 1/3 van de Westelse doelpunten.

Links/rechts

Hoewel Abrahams bij KVC Westerlo vaker van rechts dan van links kwam, posteren wij hem in ons type-elftal toch links van de centrumspits. Flankaanvallers wisselen wel eens vaker van positie én onze andere genomineerde stak er net zoveel bovenuit als Abrahams. Beiden zijn dan ook onmisbaar in ons XI van het seizoen. Morgen meer daarover!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top