One day, one goal: Agüero bezorgt Man City op de valreep de titel

Sport | Op 13 mei 2012 schoot Sergio Agüero zijn ploeg Manchester City naar een delirium. In de ultieme seconden tijdens de slotspeeldag, bezorgde hij de Citizens de titel na maar liefst 44 jaar wachten. Tijd om dit Hollywoodiaanse scenario van die dag nog eens te herbeleven.

Door Pickx

Deel dit nieuws

We nemen u vandaag ongetwijfeld mee naar een van de gekste momenten in de recente geschiedenis van de Premier League. Zelden was een seizoenseinde zo spannend. Tot in de laatste seconden was het wachten op de kampioen van dat jaar in Engeland.

En laat het net de twee rivaliserende teams uit Manchester zijn die om de titel nog mochten strijden. Terwijl ze bij United al de beker aan het oppoetsen waren om in de prijzenkast te zetten, was er dat ene moment van Agüero dat alles zou veranderen.

Investeerders geven City weer glans

Aan het begin van deze laatste, 38e, speeldag staan de beide teams uit Manchester samen op kop met gelijke punten. City heeft echter het voordeel dankzij een beter doelpuntensaldo. De opdracht voor Vincent Kompany en zijn ploeggenoten is simpel, willen ze de titel pakken: het minstens even goed doen als United.

De supporters van City kijken op dat moment reikhalzend uit naar deze match. Vandaag zou het moeten gebeuren. De laatste titel van City dateert dan al van het jaar 1968. Sinds die titel kende het blauwe team uit Manchester nog maar weinig successen. Maar met de hulp van nieuwe investeerders uit de Emiraten kreeg de club in 2008 weer een zekere glans. Een eerste trofee sinds hun komst, moest dat nieuwe tijdperk bevestigen.

United zit dan juist in een gouden periode. De club kan voor het tweede jaar op rij kampioen worden en behoort daarnaast tot de Europese top. De Red Devils hebben het die dag echter niet volledig in eigen handen en moeten rekenen op een slippertje van City.

QPR lijkt roet in het eten te gooien

Dat slippertje zou dan moeten komen tegen Queens Park Rangers (QPR). United van zijn kant moet winnen van Sunderland. Beide wedstrijden starten op hetzelfde uur. Iedereen houdt bijgevolg constant zijn smartphone in de gaten.

De eerste suspense komt er dankzij United-spits Wayne Rooney. Hij opent na 20 minuten de score tegen Sunderland. City reageert een paar minuten later. Pablo Zabaleta bezorgt City op zijn beurt de voorsprong tegen QPR.

De spanning wordt in de tweede helft bijzonder groot. Plots komt QPR op voorsprong tegen City, na goals van Djibril Cissé en Jamie Mackie. Vijf minuten extra tijd komt er uiteindelijk bij, het Etihad Stadium wordt stiller met de seconde. De tijd dringt, United lijkt af te stevenen op een nieuwe landstitel.

Delirium in City

Ondertussen heeft United gedaan wat het moest doen: winnen van Sunderland. Iedereen volgt met spanning op zijn smartphone de extra tijd in City-QPR.

City heeft dan nog steeds 2 goals nodig om alsnog de titel te pakken. In de 92e minuut geeft Edin Dzeko nog hoop voor de Citizens, door de gelijkmaker te scoren. City heeft dan nog 3 minuten om nog een keer te scoren.

En dan, net voor het ingaan van minuut 94, acht de Argentijn Sergio Agüero zijn moment gekomen. Dankzij een pasje van ploeggenoot Mario Balotelli aan de rand van het strafschopgebied kan de spits de bal meenemen. Vervolgens ontwijkt hij nog een vliegende tackle van een QPR-verdediger om op het gepaste moment snoeihard uit te halen.

Wat volgt, is een explosie van geluk in het Etihad Stadium. In de dying seconds van het seizoen bezorgt Agüero City alsnog die zo felbegeerde landstitel. United krijgt een koude douche over zich heen, eentje die ze tot op vandaag nog altijd liever vergeten…

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top