Selectie Deinze doorgelicht: heel wat 'oude bekenden' én een goalgetter zonder weerga

Sport | KMSK Deinze zal volgend seizoen de Proximus League (of een variant daarop) komen vervoegen. Maar wie heeft er allemaal mee voor gezorgd dat de Oost-Vlamingen hun lang gekoesterde droom waar konden maken? Wel... heel wat oude bekenden van de reeks én een prijsschutter die gemiddeld meer dan een goal per match scoorde!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Laten we beginnen met de architect van de ploeg: coach David Gevaert. De geboren Gentenaar kwam vorige zomer de onvolprezen Régi Van Acker vervangen nadat hij eerder vorig jaar aan de kant was geschoven bij... RE Virton. Gevaert bouwde verder op de fundamenten die al enkele jaren gelegd werden bij Deinze en duwde zijn team naar ongekende hoogtes. De meeste volgers van de Proximus League kennen Gevaert wellicht nog van zijn passage bij R. Antwerp FC (2015 - 2016).

In de defensie zijn Niels De Schutter (ex-Aalst, Oostende en Waasland-Beveren), Jannes Vansteenkiste (ex-Antwerp) en Bart Goossens (ex-Lommel) de bekendste namen voor de Proximus League-volgers. Maar ook Arnaud De Greef (ex-Westerlo), Viktor Boone, Michiel De Looze en doelman Tom Vandenberghe waren dit seizoen vaste waardes in het elftal van de kampioen.

Op het middenveld heeft aanvoerder Flavien Le Postollec (ex-OHL) het grootste Proximus League-verleden. Hij werd dit seizoen geflankeerd door Mathias Schils (ex-Lommel), Mehdi Tarfi (ex-Antwerp), Seppe Brulmans en Alessio Staelens. Die laatste twee spelen al enkele jaren in de amateurreeksen, maar bouwden daar wel een stevige reputatie op.

Voorin hebben de Deinzenaren weinig 'oude bekenden' lopen. Maar met Lennart Mertens hebben ze wél een onwaarschijnlijk straffe topschutter in de rangen. De 27-jarige spits is in alle bescheidenheid het best te beschrijven een 'type Lewandowski' en speelt sinds 2016 bij Deinze. Hij scoorde het afgelopen seizoen maar liefst 28x in 24 duels! Bliksemafleiders voor Mertens waren Genkhuurling Adriano Bertaccini, Youssef Challouk en Gert Van Walle.

Het succesrecept van KMSK Deinze is ongetwijfeld de routine tussen de spelers (de meesten spelen al meerdere jaren samen) én de quasi volledig Belgische selectie. Enkel aanvoerder Le Postollec en Jérome Mezine (al sinds 2014 bij Deinze) waren 'volbloed' buitenlanders. De 35-jarige Mezine tekende voor volgend seizoen al wel bij Mandel United.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top