Proximus League XI van het seizoen // MIDDENVELD (1) // Christian Brüls (KVC Westerlo)

Sport | Tijdens de reguliere competitie lieten we kenners van de Proximus League (trainers, assistent-coaches, journalisten, analisten) na elke speeldag een elftal van de week samenstellen. Op basis van die nominaties konden we nu een elftal van het seizoen boetseren door de vaakst gekozen spelers in een 4-3-3 formatie te gieten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op ons driemansmiddenveld mocht Christian Brüls zeker niet ontbreken. De Westelse regisseur speelde een meer dan degelijke eerste ronde om dan in de tweede ronde helemaal te exploderen. Onder impuls van Brüls mocht KVC Westerlo lang dromen van winst in de tweede periode, maar op het einde kwamen de Kempenaars toch net te kort.

De cijfers van Brüls ogen alvast indrukwekkend. Als middenvelder eindigde hij op een gedeelde tweede plaats in de topschutterslijst (10 goals) en ook in de assistenranking stond hij mee bovenin (7 assists). Stats waarmee de Duitstalige Belg - ondanks de stevige concurrentie - toch zonder enige discussie een plekje verdient op ons middenveld.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top