Deze 'huurlingen' van 1B: deze vijf smaakmakers zien we volgend seizoen (wellicht) niet meer terug

Challenger Pro League | Ook dit seizoen streken er weer heel wat beloftevolle huurspelers neer in de Proximus League. Allemaal wilden ze zoveel mogelijk speelminuten maken om hun eigenlijke werkgever te overtuigen van hun kwaliteiten, maar in een fysiek én mentaal zware competitie als de Proximus League is dat niet zo vanzelfsprekend.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Velen konden amper speelminuten verzamelen, anderen kenden te veel pech om zich door te kunnen zetten en nog anderen toonden zich de perfecte supersub in noodsituaties.

Zo werd er heel veel verwacht van Rubin Seigers (Beerschot), maar de huurling van KRC Genk zag zijn veelbelovende start in het water vallen door blessureleed. Ook de ervaren goalgetter Jérémy Perbet (Charleroi) kwam in de Proximus League voetballen, maar botste bij OHL op topschutter Thomas Henry. Toch slaagde Perbet er in een beperkt aantal speelminuten goed in om zijn stempel te drukken. Hij scoorde 5x in minder dan 500 speelminuten.

Vijf 'huurlingen' konden zich wel heel vlot doorzetten bij hun team, maakten allemaal meer dan 1500 speelminuten en kunnen straks met een voldaan gevoel weer richting moederclub. Al dan niet met Play-off 2 of de Play Downs nog in de benen als extraatje.

1. Siemen Voet (Roeselare - Club Brugge): 2160 minuten (2 goals, 0 assists) 
2. Jun Amano (Lokeren - Yokohama FM): 1998 minuten (3 goals, 2 assists) 
3. Berke Ozer (Westerlo - Fenerbahce): 1980 minuten (6 clean sheets)
4. Amine Khammas (Lommel - KRC Genk): 1791 minuten (0 goals, 0 assists) 
5. Giorgi Beridze (Lokeren - AA Gent): 1556 minuten (5 goals, 1 assist)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top