Focus op 5 masterclasses van Hans Vanaken

Sport | Nu de coronapandemie de sportwereld een halt heeft toegeroepen en alle sportmanifestaties de komende weken uitgesteld of afgelast zijn, gooit Proximus Sports het over een andere boeg. Elke dag pikken we er een bepaalde invalshoek uit.

Vrijdag focussen we op tweevoudig Gouden Schoen Hans Vanaken en enkele van zijn masterclasses in de huidige jaargang van de Jupiler Pro League.


Door Pickx

Deel dit nieuws

2 november 2019: Club Brugge - Kortrijk

Voor de eerste wedstrijd moeten we terugkeren naar de 14de speeldag van de Jupiler Pro League. Leider Club Brugge ontvangt op die avond gouwgenoot KV Kortrijk, dat er tot dan toe een ontgoochelend seizoen heeft opzitten.

Hans Vanaken legt de wedstrijd al gauw in een beslissende plooi. Met een penalty na 2 minuten en een rake kopbal 20 minuten later staat Club al snel 2-0 voor. Ook al komt Kortrijk in de tweede helft iets beter voor de dag, toch stoomt de ongeslagen leider makkelijk door naar een 3-0 overwinning, nadat ook David Okereke nog zijn goaltje meepikt na een sublieme assist van Siebe Schrijvers.

Herbeleef deze wedstrijd vanaf 10u05 op Proximus Sports 1.

7 maart 2020: Club Brugge - Cercle Brugge

Flash forward naar de Brugse derby op de 29ste en voorlopig ook laatste speeldag van de huidige competitie. Een altijd fel beladen wedstrijd die nu net nog dat tikkeltje aan belang wint, omdat Cercle speelt voor het behoud. Grote broer Club van zijn kant wil dan weer met een zo groot mogelijke voorsprong de play-offs aanvatten en dan is verliezen tegen de Vereniging natuurlijk uit den boze.

Met een schicht in de benedenhoek breekt de topschutter van Club Brugge eens te meer de ban. Toch zouden op het einde van de wedstrijd beide ploegen reden tot vieren hebben.

Herbeleef de Brugse derby vanaf 12u05 op Proximus Sports 1.

6 oktober 2019: Club Brugge - AA Gent

De Slag om Vlaanderen tussen Club Brugge en AA Gent op de 10de speeldag zal de annalen nooit ingaan als een echte topwedstrijd. Daarvoor was Club die avond te outstanding - al mochten ze de VAR ook op hun beide knieën danken.

Met een rake kopbal zette strateeg Vanaken zijn team al na 10 minuten op voorsprong. Nog voor de rust werd die voorspong verdubbeld dankzij winger Krépin Diatta. Na rust voerde Dennis, die een patent lijkt te hebben op struikeldoelpunten, de voorspong verder op. In de extra tijd beslechtte de intussen verguisde Mbaye Diagne het eindverdict.

Bekijk de Slag om Vlaanderen vanaf 15u05 op Proximus Sports 1.

11 december 2019: Club Brugge - Real Madrid

Niet alleen in de eigen competitie, maar ook op het hoogste niveau etaleerde de spelmaker van Club Brugge zijn kunnen. Uit een verdienstelijke Champions League-campagne wist Blauw-Zwart uiteindelijk maar drie punten te puren.

In de laatste wedstrijd van de groepsfase ontving Club Real Madrid. Na een verbluffend resultaat in de heenmatch (2-2) wou Club ook thuis zijn voet naast de Spaanse grootmacht zetten en daarvoor rekende het uiteraard op zijn tweevoudige Gouden Schoen. Vanaken wiste in de tweede helft al snel het openingsdoelpunt van Rodrygo uit, maar kon ook niet verhinderen dat zijn team finaal de boot in ging.

Herbeleef Club Brugge - Real Madrid vanaf 18u20 op Proximus Sports 1.

19 januari 2020: Anderlecht - Club Brugge

Op de 22ste speeldag staat de topper tussen Anderlecht en Club Brugge op het programma. Paars-wit wil een ontgoochelend seizoen toch enigszins wat kleur geven door de scalp van de autoritaire leider te veroveren. Bovendien zijn ze nog niet vergeten hoe ze een maand eerder volledig weggespeeld werden in het eigen Lotto Park door diezelfde Bruggelingen. Brugge van zijn kant wil bevestigen dat het niet langer moeite heeft om de drie punten te pakken op het veld van de eeuwige rivaal.

Een boeiende klassieker wordt het alleszins. Anderlecht-coach Frankie Vercauteren verrast met debutant Antoine Colassin als diepe spits. De 18-jarige geeft meteen ook zijn visitekaartje af. Toch spreekt iedereeen achteraf vooral over de fenomenale goal van de kersverse nieuwe Gouden Schoen Vanaken. Na een afgeweerde vrije trap van Ruud Vormer, acht de 27-jarige Limburger zijn moment gekomen. Hij neemt de bal in één tijd enig mooi op de linkerslof en laat Anderlecht-goalie Hendrik Van Crombrugge kansloos achter. De kandidaat voor goal van het jaar is meteen bekend. 10 minuten voor tijd is het diezelfde linker van Vanaken die de wedstrijd in een definitieve plooi zal leggen.

Herbeleef de sublieme partij van Vanaken opnieuw, vanaf 21u50 op Proximus Sports 1.

Herbeleef deze wedstrijden integraal, nu vrijdag op Proximus Sports, beschikbaar in de All Sports optie van Proximus TV.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top