Leipzig-Tottenham, gaat de finalist van 2019 er nu al uit?

Sport |
De Spurs van José Mourinho verloren in Londen met 0-1 de heenwedstrijd. Dinsdag moeten ze het opnemen tegen RB Leipzig om de scheve situatie recht te zetten en hun seizoen te redden. De troepen van Julian Nagelsmann hebben echter alle troeven in handen om Tottenham uit het toernooi te knikkeren. Live te volgen op Proximus TV.
 

Door Tagtik

Deel dit nieuws

Tottenham, finalist van het vorige seizoen, maakt een rampzalig seizoen door. Afgelopen zaterdag pakten de Spurs wel een punt (1-1) tegen Burnley in de Premier League, maar het is nu wel al vijf wedstrijden geleden dat de ploeg van José Mourinho nog heeft gewonnen. Na de nederlagen tegen Chelsea en Wolverhampton, en dan nog tegen Leipzig, werden de Londenaars ook nog uitgeschakeld door Norwich in de FA Cup.
 
De Spurs kunnen aan hun eerherstel werken in Leipzig, maar statistisch hebben de Duitsers, die voor het eerst in de 1/8e finales zitten, 88,2 procent kans om zich te kwalificeren voor de kwartfinales na het resultaat uit de heenwedstrijd. Sinds 2016 zit RB Leipzig in de Bundesliga en op korte tijd is het een van de sterkere ploegen in de Duitse competitie geworden die zijn voet kan zetten naast de grote kanonnen als Bayern München en Borussia Dortmund. Afgelopen zaterdag moesten ze zich wel tevredenstellen met een gelijkspel in Wolfsburg, maar de 3e beste aanval en de beste verdediging van de Bundesliga lijkt in staat om Tottenham de baas te kunnen.
 
Timo Werner, een van de sterkste spitsen van Duitsland, wordt vast opnieuw een gesel voor de verdediging van de Spurs die dit seizoen al 40 doelpunten heeft geïncasseerd in de Premier League. Met Forsberg, Sabitzer en Schick had de verdediging van de Spurs al meer dan de handen vol in de heenwedstrijd: doelman Lloris mocht zich gelukkig prijzen dat hij maar één bal tegen de netten kreeg.
 
Dit seizoen heeft Tottenham nog maar zwak gepresteerd op momenten dat het er moest staan. Tegen Leicester, Liverpool, Manchester United en Chelsea werd al verloren. De Portugese trainer lijkt het geluk niet meer aan zijn kant te hebben en zijn eerder negatieve en cynische stijl wordt niet bij iedereen in Londen, ook niet bij de spelers, gewaardeerd. Lucas Moura, Vertonghen en Alderweireld werden al het slachtoffer van de bijzondere methoden van The Special One die niet meer zo 'special' lijkt te zijn. Zonder de nog altijd gekwetste Harry Kane en Son Heung Min krijgt Tottenham het bijzonder moeilijk om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Zien we dinsdag de laatste grote Europese wedstrijd van Mourinho? 
 
Het contrast met Julian Nagelsmann kan niet groter zijn: met zijn offensieve en geperfectioneerde spel is hij de jongste trainer ooit in de 1/8e finales op het kampioenenbal. In Londen gaf hij een lesje tactiek aan Mourinho, precies in zijn 150e wedstrijd in de Champions League .
 
RB Leipzig - Tottenham
Dinsdag 10 maart vanaf 20.50 uur op Proximus Sports 2
Volg onze Multilive vanaf 20.15 uur op Proximus Sports 1

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top