OHL in eerste finale met meer winnaars, doelpuntenmakers en ex-captains dan tweevoudig finalist Beerschot

Sport | OH Leuven staat voor het eerst in haar geschiedenis in de finales van de Proximus League. De Brabanders gaan tweevoudig verliezend finalist Beerschot bekampen voor het felbegeerde promotieticket. Toch moet de debuterende eerste periodekampioen qua spelerservaringen niet echt onderdoen voor de geroutineerde tweede periodekampioen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Beerschot heeft met Joren Dom natuurlijk dé finalespecialist in de rangen. De sympathieke Antwerpenaar stond in elke finalematch die al gespeeld werd 90 minuten tussen de lijnen en zat in het eerste seizoen ook mee in het winnende kamp (Antwerp).

Maar ook OHL heeft winnaars van die eerste finale in de rangen. Met toenmalig Antwerp-aanvoerder Frédéric Duplus (2x 90 minuten tussen de lijnen) én matchwinnaar Stallone Limbombe (twee korte invalbeurten, maar wél de winninggoal) kan Euvrard ook op de nodige winnaarservaring rekenen. Samy Kehli zat toen als 'Speler van het Jaar' in het verliezende kamp met KSV Roeselare.

Daarnaast is er natuurlijk ook nog Xavier Mercier, die een jaartje nadien als orkestmeester van Cercle Brugge de deur naar de JPL open beukte met onder meer ook een doelpunt. Leuven haalde met Tom Van Hyfte en Jan Van den Bergh ook nog eens twee ex-Beerschotters in de rangen die de voobije twee seizoenen sterkhouders waren in de finale. Van Hyfte droeg vorig jaar zelfs 2x de aanvoerdersband tegen KV Mechelen. Het jaar voordien scoorde hij ook in de finale tegen Cercle.

Ervaring

Drie winnaars bij OHL tegenover één winnaar bij Beerschot; drie doelpuntenmakers bij OHL tegenover één bij Beerschot (Fessou Placca) en twee ex-captains (waarvan één winnaar) tegenover nul bij Beerschot. De hoofdrolspelers van de voorbije jaren lijken dus toch vooral bij OHL te zitten, al kan Beerschot daar natuurlijk wel heel wat ervaring tegenover zetten. De huidige selectie van de Mannekes heeft 1762 finaleminuten in de benen terwijl de Leuvenaars het met 1186 minuten doen.

In totaal stonden negen spelers van de huidige Beerschotkern al op het veld tijdens de finales, terwijl OHL aan zes spelers zit.

Volg de heenwedstrijd van de promotiefinale zondag 8 maart vanaf 15u30 live op Proximus Sports 1 of via de Proximus Pickx app.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top