Meest bepalende spelers 1B: wie was 'top of the league' en wie was het meest cruciaal per team?

Sport | Eerder deze week gaven we u al mee wie de vlotste doelpuntenmaker, de beste passeurs en de 'cleanste' doelmannen waren. Maar wie waren de meest bepalende spelers als we die aparte statistieken samenvoegen en wiens goals en assists waren het talrijkst binnen het eigen team.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Mede dankzij zijn ruime voorsprong in de topschutterslijst mag Thomas Henry zich ook de meest bepalende speler van de reeks noemen. De Fransman scoorde 15x en gaf ook nog 3 assists waardoor hij Christian Brüls (10 goals en 7 assists) net voor kan blijven. Raphael Holzhauser (9 goals + 7 assists) en Kurt Abrahams (10 goals + 6 assists) delen de derde plaats. Casper Nielsen maakt de top vijf rond met 7 goals en 7 assists.

Maar als we het aantal beslissende baltoetsen doorlinken aan het aantal gemaakte teamgoals, dan komt er een andere naam op één: Raphael Holzhauser. De Oostenrijker is met zijn zestien goals + assists betrokken bij meer dan de helft van de Beerschotgoals (31) en mag zich dus zonder blozen 'mister 50%' noemen.

We rekenden voor u even de meest bepalende speler per team (rekening houdend met de bijdrage aan het aantal teamgoals) uit.

51,6%: Raphael Holzhauser (Beerschot VA)
40,0%: Thomas Henry (OHL)
37,8%: Christian Brüls (KVC Westerlo)
32,5%: Casper Nielsen (Union SG)
28,6%: Jonathan Hendrickx (Lommel SK)
27,0%: Godwin Saviour (KSV Roeselare)
25,0%: Giorgi Beridze (Sporting Lokeren)
20,5%: Loïc Lapoussin (RE Virton)

Tussen al het aanvallende en creatieve geweld is Hendrickx toch ietwat de vreemde eend in de bijt. De Lommelse verdediger haalt zijn percentage door zes omgezette strafschoppen (en nul assists). Maar niemand bij Lommel deed beter. Goudklompje Abdoulie Sanyang kwam nog het dichtst in de buurt met 2 goals en 3 assists.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top