Twee veldspelers (en drie doelmannen) misten geen minuut in de Proximus League

Sport | Vorig seizoen was er geen enkele veldspeler die elke minuut tussen de lijnen stond in de reguliere 1B-competitie, maar tijdens deze voetbaljaargang waren er meteen twee die van geen wijken wilden weten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lommelaars Glenn Neven en Jonathan Hendrickx stonden de voorbije 28 duels elke minuut zij-aan-zij in de Lommeldefensie. Voor aanvoerder Neven is het niet de eerste keer dat hij op dit (nochtans zeldzame) lijstje belandt; in 2016 - 2017 speelde hij ook al eens alle minuten mee voor zijn club. Voor rechtsachter Hendrickx is het dan weer een mooie bekroning voor een geslaagd eerste seizoen in België.

Het Lommelse duo mag trouwens ook nog doelman Tomas Svedkauskas verwelkomen in het lijstje. De Litouwer is één van de drie doelmannen die elke minuut tussen de palen stonden. Ook Mike Vanhamel (Beerschot VA) en Wouter Biebauw (KSV Roeselare) speelden alles, al was dat voor Biebauw wel 'maar' 2430 minuten door het forfait van zijn club tegen Virton.

Top 9 (veldspelers)

1. Glenn Neven (Lommel): 2520 minuten
1. Jonathan Hendrickx (Lommel): 2520 minuten
3. Christian Brüls (Westerlo): 2432 minuten
4. Teddy Teuma (Union): 2430 minuten
4. Denis Prychynenko (Beerschot): 2430 minuten
4. Kenneth Schuermans (OHL): 2430 minuten
7. Ryuta Koike (Lokeren): 2422 minuten
8. Raphaël Lecomte (Virton): 2375 minuten
9. Raphael Holzhauser (Beerschot): 2343 minuten

Schuermans stond tot de laatste speeldag ook nog op gelijke hoogte van Neven en Hendrickx, maar hij werd afgelopen vrijdag door Vincent Euvrard aan de kant gehouden tegen Virton. Ook Teuma was er kort bij, maar hij werd dan weer gespaard tijdens de inhaalmatch tussen OHL en Union (lichtpanne). Prychynenko moest in de loop van het seizoen dan weer één match verplicht langs de kant blijven door een gele schorsing.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top