Messi versus Courtois: wie trekt aan het langste eind in de Clasico?

Sport | De term Clasico wordt vandaag de dag al snel van stal gehaald, maar vanavond staat de enige echte Clasico opnieuw op de agenda. Real Madrid en Barcelona vechten onderling uit wie de koppositie in La Liga mag opeisen. En daar hoort een verbaal oorlogje vooraf ook bij.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In een interview met Eleven Sports liet onze nationale trots en eerste doelman van Real Madrid Thibaut Courtois weten niet bang te zijn voor Barcelona’s superster Lionel Messi. Hij noemde hem "een speler zoals een andere".

Wat het social media team bij Barcelona meteen noopte om een compilatiefilmpje online te gooien, waarin Messi’s negen doelpunten tegen Courtois de revue passeren.

Tot drie maal toe gepoort

Wat opvalt, is dat van de negen doelpunten die Messi tegen Courtois kon scoren, hij er drie keer in slaagde om de Belgische nummer één tussen de benen te passeren, waarvan twee keer in één en dezelfde Champions League-partij midden maart 2018. Chelsea kreeg toen een 3-0 om de oren, met dus twee goals van La Pulga.

We kunnen ons niet van de indruk ontdoen dat dit toch tot enige slapeloze nachten moet hebben geleid bij onze nationale trots.

Veel op het spel

Bovendien staat er voor de Koninklijke veel op het spel, want de thuiswedstrijd tegen FC Barcelona kan best winnend worden afgesloten. Na 25 matchen prijkt Barça namelijk bovenaan, met twee punten voorsprong op eeuwige rivaal Real.

Maar na de 1-2 nederlaag in de Champions League deze week thuis tegen het Manchester City van Pep Guardiola en de uitschakling in de Copa del Rey begin februari mag een goeie uitgangspositie in de competitie niet verloren gaan.

Barcelona van zijn kant lijkt onder nieuwe hoofdcoach Quique Setién stilaan zijn tiki-takavoetbal teruggevonden te hebben. Al wordt dit, zonder diepe spits Luis Suarez, nog niet altijd in resultaten vertaald.

De Clasico tussen Real Madrid en FC Barcelona is vanavond om 21 uur live te bekijken op Eleven Sports 1, beschikbaar in het All Sports pakket van Proximus TV.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top