Brüls (Westerlo) razend over 'zaak Beerschot - Virton': "Als het sportief niet kan, dan maar via de groene tafel"

Sport | KVC Westerlo won zaterdag de topper van Excelsior Virton en zou - als Beerschot zondag verliest van Lommel - dit weekend al zeker kunnen zijn van de tweede periode. Maar door de hele affaire rond de match Beerschot - Virton zullen de Kempenaars al zeker niet dit weekend of welllicht zelfs niet volgend weekend zekerheid hebben over deelname aan de promotiefinale.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na de match tegen Virton kregen we de Westelse 'orkestmeester' Christian Brüls voor onze microfoon en die liet er geen twijfel over bestaan hoe hij tegenover de hele situatie stond. "Ik vind het raar dat zo'n beslissingen kunnen vallen. Dat maakt me echt kwaad. Wij werken een jaar om te kunnen staan waar we nu staan en dan op het einde beslist er iemand die wellicht niks van voetbal kent, dat een match herspeeld moet worden."

"Er zijn altijd al scheidsrechterlijke beslissingen of dwalingen geweest en daar legde men zich altijd bij neer... Dat was nu eenmaal voetbal", stoomt Brüls door. "Nu beslissen ze dingen die ik niet kan accepteren. Als je twee matchen voor het einde weet dat je alles in eigen handen hebt, maar dan beslissen ze van buitenaf dat het toch anders zal gaan. Als het sportief niet kan, dan moet het tegenwoordig maar via de groene tafel. Ik begrijp het niet en ik denk dat er heel veel mensen zijn die het niet begrijpen."

Donderslag

Ook gedelegeerd bestuurder Wim Van Hove liet nog even zijn licht schijnen op de hele situatie. "Die uitspraak kwam als een donderslag bij heldere hemel. Niemand had dit zien aankomen. Het ligt in de lijn van de verwachtingen dat we ons nu gaan aansluiten bij Virton als de zaak voor het BAS komt. Ik denk dat het BAS op een korte termijn een beslissing zou moeten kunnen nemen. Ik hoop natuurlijk dat die er komt voor de finalematchen."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top