Henry (OHL) nu beste schutter ooit in 1B: dit is de huidige top 10!

Sport | Dankzij zijn twee goals tegen Union Sint-Gillis heeft Thomas Henry zich in de geschiedenisboeken gevoetbald. De spits van OH Leuven is nu de beste schutter ooit in 1B; een eer die hij voor deze speeldag nog moest delen met Dylan De Belder.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Henry zit nu aan 28 doelpunten in de Proximus League; daarvan scoorde hij er elf voor Tubize en zeventien voor OH Leuven. Gezien de ambitie van zijn club én van hemzelf (promotie) heeft hij dat record dus mogelijk net op tijd te stekken. Volgende week krijgt hij nog één kans om zijn totaal nog wat aan te dikken om dan de tweestrijd om de promotie vol aan te gaan en misschien vaarwel te zeggen aan de competitie waarin hij helemaal openbloeide.

Toch is het de vraag of Henry zijn record lang zal kunnen behouden. Van de huidige top 10 (elf spelers) zijn er maar liefst zeven die momenteel nog in onze competitie voetballen en dus ook nog kansen krijgen om hun totaal aan te dikken. Misschien ook nog de volgende seizoenen...

All-time topschutters

1. Thomas Henry: 28 goals voor Tubize en OHL
2. Dylan De Belder 26 goals voor Lierse en Cercle
3. Esteban Casagolda: 22 goals voor OHL en Roeselare
4. Yvan Yagan: 20 goals voor Cercle en Lierse
5. Jens Naessens: 19 goals voor Westerlo en Roeselare

6. Mathieu Maertens: 18 goals voor Cercle en OHL
7. Leonardo Rocha: 16 goals voor Lommel
7. Kurt Abrahams: 16 goals voor Westerlo
7. Yannick Aguemon: 16 goals voor Union en OHL

10. Igor De Camargo: 14 goals voor KV Mechelen
10: Godwin Saviour: 14 goals voor Roeselare 

Spelers in cursief zijn momenteel nog actief in de 1B. Sommigen scoorden ook al goals in de Proximus League voor de hervorming tot 1B. Die goals werden vanzelfsprekend niet meegeteld.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top