Atlético - Liverpool en Dortmund - PSG: twee explosieve 1/8e finales, dinsdag op Proximus Sports

Sport |
De 1/8e finales van de Champions League gaan dinsdagavond meteen met twee klappers uit de startblokken, met twee uitzonderlijke toppers die live te volgen zijn met onze commentatoren en analisten op Proximus Sports. De Reds, de titelhouders, maken de verplaatsing naar het stugge Atlético. En de sterren van PSG wacht een grote test in Dortmund.
 

Door Tagtik

Deel dit nieuws

Atlético Madrid - Liverpool: een titelhouder die te sterk is voor de finalist van weleer?
 
Atlético plaatst zich graag in de rol van underdog en ziet een mooie uitdaging in deze dubbele confrontatie met de ploeg van Jürgen Klopp, op dit moment het beste elftal ter wereld. De titelhouder in de Champions League blaast iedereen omver in de Premier League, terwijl Atlético dit seizoen niet echt schittert in La Liga.
 
De ploeg van Diego Simeone schittert niet meer zoals ze de vorige seizoen deed, maar een verplaatsing naar het Wanda Metropolitano is nooit een lachertje. Het duel wordt een confrontatie van twee totaal tegengestelde speelstijlen: het geduldige en verdedigende Atlético tegen de aanvallende kracht van het trio Mane/Firmino/Salah. Sadio Mane raakte eind januari geblesseerd tegen de Wolves en mist competitieritme. Het is niet zeker of Jürgen Klopp zijn Senegalees al zal durven inzetten.
 
In Madrid puilt de ziekenboeg uit: Kieran Trippier, Joao Felix, Diego Costa en Alvaro Morata zijn ofwel geblesseerd, ofwel onzeker. Simeone beschikt maar over twee aanvallers in zijn fitte kern: Correa en Saponjic. Vitolo, Carrasco of Lemar zijn nog andere opties.
 
Worden de Colchoneros verpletterd door de pletwals van de Reds of compenseren de Rojiblancos hun magere seizoen in de eigen competitie met succes in Europa?
 
De cijfers:
Dit duel zet twee ploegen tegenover elkaar die de voorbije seizoenen in de knock-outfase sterk presteerden. Liverpool speelde de voorbije twee finales van de Champions League en is onder Jürgen Klopp nog nooit uitgeschakeld in een dubbele confrontatie. Simeone haalde in 2014 en 2016 de finale op het kampioenenbal en won twee jaar terug de Europa League.
 
De Belgen in actie:
Divock Origi, Yannick Carrasco
 
 
 
Borussia Dortmund - PSG: doelpuntenfestival tussen offensieve ploegen?
 
Borussia Dortmund ontvangt in het Signal Iduna Park zijn ex-trainer Thomas Tuchel die momenteel de sportieve leiding heeft over PSG. In de vorige drie edities van de Champions League gingen de Parijzenaars er telkens dramatisch uit in de 1/8e finales: in 2017 tegen Barcelona, in 2018 tegen Real Madrid en in 2019 tegen Manchester United.
 
Dortmund, de ploeg van Lucien Favre, moet het dan ook nog stellen zonder de geblesseerde Marco Reus. Het is altijd leuk om de Borussen te zien spelen, maar de balans is zoek tussen verdediging en aanval en dat kan op het Europese toneel zwaar worden afgestraft. 
 
De defensieve zwakte van Borussia moet PSG dus kunnen uitbuiten, maar het is toch opletten geblazen voor hun nieuwe 'serial goalgetter' Erling Haaland. De Noorse aanvaller van 19 jaar werd tijdens de wintermercato voor 20 miljoen euro weggeplukt bij Salzburg (voor wie hij 8 goals maakte in de groepsfase van het kampioenenbal). Hij begon zijn carrière in de Bundesliga met 8 doelpunten in 4 matchen, goed voor een gemiddelde van één doelpunt om de 22 minuten. 
 
Onder druk van de 'Gelbe Wand' van de supporters van Borussia zal Thiago Silva en zijn ploegmakkers toch onder druk komen te staan. Voorzetten komen van de flankspelers Jadon Sancho, die in grote vorm verkeert, en Thorgan Hazard. Julian Brandt of Axel Witsel zijn middenvelders die eveneens voor een gevaarlijke laatste pass kunnen zorgen.
 
Tegenover de Duitse aanval kan ook Parijs meer dan degelijke offensieve krachten stellen, want het viertal Neymar/Di Maria/Mbappé/Icardi zorgen voor indrukwekkende statistieken: samen zorgden ze dit seizoen al voor 64 doelpunten, gespreid over alle competities. De verdediging van Borussia is dus gewaarschuwd!
 
Deze 1/8e finale, een duel tussen heel aanvallende ploegen, lijkt alvast garant te zullen staan voor heel wat doelpunten.
 
De cijfers: 
Beide ploegen willen graag hun Europese blazoen oppoetsen. In de vorige drie seizoenen waren de 1/8e finales het eindstation voor PSG. Borussia ging er vorig seizoen in dit stadium uit en heeft sinds 2016-2017 de kwartfinales niet meer gehaald.
 
De Belgen in actie:
Axel Witsel, Torgan Hazard et Thomas Meunier
 
 
Dinsdag 18 februari – 21.00 uur
Atlético Madrid – Liverpool (Proximus Sports 2)
Borussia Dortmund – PSG  (Proximus Sports 3)
 
Volg de Multi Live vanaf 20.15 uur op Proximus Sports 1
 
Mis in de vooravond ook niet onze exclusieve reportage over Thorgan Hazard en Axel Witsel, onze twee Rode Duivels in Dortmund.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top