Virton krijgt competitierecord van Beerschot in het vizier

Sport | Excelsior Virton hield afgelopen weekend voor de derde keer op een rij de nul en krijgt zo stilaan het competitierecord van Beerschot in het vizier.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Antwerpenaren hielden in het seizoen 2017 - 2018 dertien keer de nul en zijn zo houder van het competitierecord. Vorig seizoen kwam KV Mechelen dichtbij een evenaring, maar de latere kampioen bleef uiteindelijk steken op twaalf clean sheets.

Dit jaar doet Excelsior Virton een poging om het record van Rafael Romo en co aan te vallen. De Luxemburgers zitten momenteel aan elf clean sheets en kunnen - met nog vier duels voor de boeg - dus nog op en misschien zelfs over de Mannekes gaan. In haar recordjaar zat Beerschot na 24 speeldagen wel al aan 12 clean sheets; ééntje meer dus dan Virton op hetzelfde moment in de competitie.

Moeilijk programma

De Luxemburgers spelen nog tegen Union, Lokeren, Westerlo en OH Leuven. Lokeren is (samen met Lommel) de minst productieve ploeg van de reeks en kon al in negen duels niet scoren; de drie andere teams behoren (samen met Virton zelf) tot de vlotst scorende ploegen van de Proximus League. Het belooft dus sowieso nog wel een uitdaging te worden voor Anthony Moris en zijn defensie.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top