Jan Van den Bergh keert (tijdelijk) terug naar 1B... maar niet naar 'zijn' Beerschot!

Sport | Na Stallone Limbombe heeft OH Leuven nog een opvallende transfer gedaan op deadline day. De Brabanders haalden niemand minder dan Jan Van den Bergh naar Den Dreef.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Van den Bergh speelde de voorbije jaren voor Beerschot VA, waar AA Gent hem vorige winter wegkocht. De centrumverdediger bleef nog wel tot het einde van het seizoen op het Kiel om zo mee de promotie af te dwingen, maar dat lukte niet. Bij Gent kwam Van den Bergh evenwel nog niet aan spelen toe; onder meer omdat een zwaar hoofdletsel (dat hij opliep in de promotiefinale) hem lange tijd langs de kant hield.

Desalniettemin is de wintertransfer van Van den Bergh naar OHL toch wel opmerkelijk, want de Leuvenaars zijn één van de grootste concurrenten om Beerschot van de tweede periodetitel en/of de promotie te houden. Leuven huurt de Antwerpenaar tot het einde van het seizoen , maar bedongen geen aankoopoptie.

De 25-jarige Van den Bergh speelde 99 wedstrijden voor De Mannekes en werd vorig seizoen verkozen tot beste centrumverdediger van de Proximus League.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top