Stats of the week (1B): Nielsen veert op; Henkinet verliest alleenheerschappij

Sport | Op speeldag 23 nam Thomas Henry alweer wat meer afstand in de topschuttersranking. Casper Nielsen leverde voor het eerst sinds lang nog eens een assist af terwijl Laurent Henkinet zijn zijn alleenheerschappij verloor in de clean sheet-ranking.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Niets of niemand lijkt Thomas Henry nog van de topschutterstitel te kunnen houden. De Fransman trof dit weekend alweer raak voor OHL terwijl eerste achtervolger Kurt Abrahams niet tot scoren kwam. Hierdoor bedraagt de kloof tussen de twee nu al drie doelpunten. Met nog vijf speeldagen voor de boeg lijkt de strijd mogelijk al gestreden.

12. Henry (OHL)
9. Abrahams (Westerlo)
7. Holzhauser (Beerschot), Maertens (OHL), Bruls (Westerlo)
6. Hendrickx (Lommel), Couturier (Virton), Tabekou (Union)
5. Nielsen (Union), Naessens (Roeselare), Cruz (Virton)

De race om de titel van assistenkoning blijft wel razend spannend. Net op het moment dat de tegenstand weer wat hoop kreeg op individuele eer kon Casper Nielsen nog eens een beslissende pass trappen. De Deen zet zich zo weer boven de andere kandidaten, al is de strijd verre van gestreden.

7. Nielsen (Union)
6. Brüls (Westerlo), Holzhauser (Beerschot), Mercier (OHL)
5. Teuma (Union)
4. Rommens (Roeselare), Jordanov (Virton), Aguemon (OHL), Abrahams (Westerlo), Nouri (Roeselare)

Laurent Henkinet zit de laatste weken op de bank bij OHL en moest zo lijdzaam toezien hoe de concurrenten dichterbij komen. Dit weekend kwam er zelfs iemand op gelijke hoogte... Anthony Moris hield voor de zevende keer de nul voor Virton en is zo co-leider in de ranking van de meeste clean sheets. Virton hield zelfs al 9x de nul, maar twee keer stond Dupire in doel omdat Moris interlandverplichtingen had.

7. Henkinet (OHL), Moris (Virton)
6. Vanhamel (Beerschot), Svedkauskas (Lommel)
5. Özer (Westerlo), Saussez (Union)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top