Mathéo Parmentier (Lokeren) debuteert als jongste speler ooit in 1B

Sport | Mathéo Parmentier was vrijdagavond de grote verrasssing in het elftal van Stijn Vreven. De 17-jarige middenvelder maakte zijn debuut in de Lokerse hoofdmacht en streed 80 minuten mee met 'de grote jongens' om dan onder applaus moegestreden naar de kant te gaan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met zijn 17 jaar, drie maanden en 20 dagen is Parmentier meteen de jongste speler uit de Proximus League sinds de hervorming van de competitie naar 1B. De geboren Anderlechtenaar was een dikke maand jonger dan de vorige recordhouder; Othman Boussaïd (Lierse - 2017). Yentl Van Genechten (Westerlo - 2018) zakt naar de derde plaats in het klassement.

1. Mathéo Parmentier (Lokeren): 17 jaar, 3 maanden en 20 dagen;
2. Othman Boussaïd (Lierse): 17 jaar, 4 maanden en 29 dagen;
3. Yentl Van Genechten (Westerlo): 17 jaar, 5 maanden en 16 dagen;
4. Jordy Gillekens (OHL): 17 jaar, 5 maanden en 18 dagen;
5. Maxime Vandelanoitte (Roeselare): 17 jaar, 6 maanden en 18 dagen.

Parmentier was na de match in de wolken met zijn debuut. "Ik voel me super. Het is echt ongelooflijk om mijn debuut te maken bij deze club. Het was wel een moeilijke match. In het begin ging het wel vlot, maar uiteindelijk was het toch een moeilijke wedstrijd om vlot in mee te voetballen."

Toch was zijn coach - Stijn Vreven - bijzonder tevreden over de prestatie van zijn youngster. "Dit is een 17-jarige jongen die niet eens met ons meetraint. Die komt recht van school om hier mee te voetballen en die speelt dan zo'n partij... Chapeau!"

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top