Het gala van de Gouden Schoen

Sport | Hans Vanaken van Club Brugge heeft voor het tweede jaar op rij de Gouden Schoen op zijn naam geschreven. De middenvelder bleef nipt Dieumerci Mbokani van Antwerp voor, ook al een ex-winnaar. Derde werd Ruslan Malinovskyi, die Racing Genk deze zomer ruilde voor Atalanta.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bekijk hier de foto’s van het gala, ontdek wie nog in de prijzen viel en welke WAG’s straalden op de rode loper.

Hans Vanaken

Hans Vanaken haalde het uiteindelijk met slechts 19 punten voorsprong op Mbokani. Vanaken kreeg in totaal 322 punten, waarvan 116 in de eerste ronde.

Voor Club Brugge is het het vierde jaar op rij dat ze de Gouden Schoen binnenhalen en dat is een unicum. Met twee Gouden Schoenen op rij plaatst Vanaken zich bovendien in een select clubje met Paul Van Himst, Wilfried Van Moer en Jan Ceulemans.

Simon Mignolet

Simon Mignolet had aan één stemronde genoeg om zich te kronen tot Doelman van het Jaar. De doelman van Club Brugge haalde het van Sinan Bolat en Hendrik Van Crombrugge.

Philippe Clement

Philippe Clement werd met grote voorsprong verkozen tot Trainer van het Jaar. De coach van kampioen Genk en competitieleider Club Brugge haalde het voor Laszlo Bölöni en Jess Thorup.

Tessa Wullaert

Tessa Wullaert won al haar derde Gouden Schoen. De speelster van Manchester City haalde het alweer van Janice Cayman. Derde werd Tine De Caigny van Anderlecht.

Yari Verschaeren

Ook Anderlecht viel na een annus horribilis toch nog in de prijzen dankzij Yari Verschaeren, die uitgeroepen werd als Belofte van het Jaar. Hij haalde het voor een teleurgestelde Jonathan David en Sander Berge. De 18-jarige Rode Duivel had zijn vriendin Zoé meegebracht.

Dieumerci Mbokani

Diemerci Mbokani kwam dus maar 19 punten te kort voor een tweede Gouden Schoen. De spits van Antwerp kreeg slechts 32 punten in de eerste ronde maar won wel de tweede stemronde, voor Hans Vanaken.

Clinton Mata

Club Brugge viel nog een vierde keer in de prijzen met de trofee voor Goal van het Jaar voor Clinton Mata, voor zijn knal vanop 30 meter tegen AA Gent. Mata haalde het van Didier Lamkel Zé en zijn ploegmaat Emmanuel Dennis.

Jonathan David

De Canadese spits van AA Gent werd vijfde in de eindstand, maar zag de trofee van Belofte van het Jaar toch aan zijn neus voorbij gaan.

Ruud Vormer

De voormalige winnaar eindigde ook dit jaar in de top tien, op plaats negen. Hij was daarmee de derde speler van Club Brugge in de top tien, na de winnaar en Simon Mignolet (zesde).

Emmanuel Dennis

De Nigeriaanse spits van Club Brugge viel niet in de prijzen met zijn doelpunt à la Luis Suarez tegen KV Mechelen.

Siebe Schrijvers

Vorig jaar won Siebe Schrijvers nog de prijs voor beste Goal van het Jaar. Ook dit jaar was de middenvelder van Club Brugge van de partij.

Mats Rits

Ook Mats Rits deelde mee in de feestvreugde bij Club Brugge.

Brandon Mechele

Ook Brandon Mechele was van de partij in het Studio 100 Pop-Up theater. Gelukkig was de training bij Club Brugge van donderdag verzet naar de namiddag.

Bryan Heynen

Bryan Heynen van Racing Genk was een van de vele spelers van de kampioen in de top tien na de eerste stemronde. Die werd gewonnen door Malinovskyi, voor Leandro Trossard en Hans Vanaken. Met ook nog Ally Samatta en Sander Berge kleurde de top vijf bijna helemaal in blauw en wit.

Mehdi Carcela

Mehdi Carcela van Standard eindigde vorig jaar nog tweede in de eindstand, maar verkoos toen een dutje boven het gala. Deze keer was hij wel van de partij, maar kwam hij niet in de eindstand voor.

Zinho Vanheusden

De verdediger van de Rouches eindigde als vijfde in de verkiezing van Belofte van het Jaar.

Obbi Oulare

Ook Obbi Oulare kwam de delegatie van Standard op het gala versterken.

Michel Preud’homme

De coach van Standard had naar goede gewoonte zijn kroost meegebracht naar het gala.

Hendrik Van Crombrugge

Als doelman van Eupen en Anderlecht het afgelopen jaar eindigde Hendrik Van Crombrugge als derde in de verkiezing van Doelman van het Jaar.

Yannick Thoelen

Ook de doelman van KV Mechelen was van de partij samen met zijn zwangere vriendin Kim.

Jordi Vanlerberghe

Ook Jordi Vanlerberghe straalde op de rode loper in Puurs met zijn vriendin.

Igor De Camargo

De spits vervolledigde het gezelschap van KV Mechelen.

Tuur Dierckx

De middenvelder van Waasland-Beveren had zijn vriendin Ann-Sophie meegebracht naar het gala.

Janice Cayman

Alweer tweede in de verkiezing van de Gouden Schoen bij de vrouwen: Janice Cayman komt bij topclub Lyon dan ook minder aan de bak.

Red Flames

Heel wat speelsters van de Red Flames kwamen samen naar het gala. Tine De Caigny, in rode galajurk, eindigde derde in de einduitslag.

Ives Serneels

Ook de bondscoach van de Red Flames kon uiteraard niet ontbreken.

Bart Verhaeghe

De voorzitter van Club Brugge glunderde op wat alweer een mooie avond werd voor blauwzwart.

Michael Verschueren

Na de paleisrevolutie bij Anderlecht deze week verscheen de sportief manager op de afspraak in het Pop-Up theater.

Mehdi Bayat

De voorzitter van de Belgische voetbalbond mocht niet ontbreken. De voetbalbond mag dit jaar 125 kaarsjes uitblazen.

Thomas Buffel

Thomas Buffel is tegenwoordig assistent bij de Belgische U19 en kwam naar het gala met zijn vriendin Annabel.

Wesley Sonck

Wesley Sonck, analist bij Proximus Sports en coach van de Belgische U18, mocht de trofee voor Belofte van het Jaar uitreiken.

Luc Nilis

De voormalige spits van Anderlecht en PSV mocht dan weer de trofee voor Goal van het Jaar uitreiken.

Miss België

Mocht niet ontbreken op dit gala: de kersverse Miss België Céline Van Ouytsel.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top