Schorsingen en gele dreiging 1B: twee spelers op de strafbank; negen anderen moeten oppassen

Sport | Na een korte winterstop moeten de Proximus League-spelers alweer vol aan de bak in het komende weekend. Toch zijn er twee spelers die de kerstkalkoen en de nieuwjaarschampagne nog niet per se verteerd moeten hebben. Zij 'genieten' van een verlengde winterstop omdat ze op de slotspeeldag van 2019 een fatale gele kaart incasseerden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Beide spelers zitten zondag op de strafbank van het Stade Yvan Georges; want zowel Virton als Lokeren moeten een belangrijke pion missen. Bij Virton kreeg verdediger Kevin Malget op Leuven zijn vijfde gele kaart van het seizoen terwijl Jelle Van Damme tijdens Lokeren - Westerlo zijn tiende (!) geel kartonnetje verzamelde en dus automatisch twee speeldagen geschorst is.

Voor negen spelers kan het jaar ietwat in mineur starten als ze een gele kaart pakken in de eerstvolgende match: Lukas Marecek (Lokeren), Marius Noubissi (Beerschot), Dylan Saint-Louis (Beerschot), Yan Vorogovskiy (Beerschot), Mathieu Maertens (OHL), Pierre-Yves Ngawa (OHL), Manuel Angiulli (Virton), Mohamed Soumaré (Virton) en Andrei Camargo (Roeselare).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top