Luister en kijk mee naar deze 5 topnummers uit de 'Frozen'-filmfranchise

Kids | Het is alweer tien jaar geleden dat 'Frozen' in de filmzalen verscheen. De Disney-versie van het verhaal van Hans Christian Andersen werd een wereldwijd succes, mede dankzij het nummer 'Let it go'. In afwachting van de tweede sequel van 'Frozen' heeft Pickx voor jou de beste nummers uit de 'Frozen'-franchise geselecteerd.

Door Pickx

Deel dit nieuws

'Let it go'

Dit nummer is onlosmakelijk verbonden aan 'Frozen', misschien tot afgrijzen van sommige ouders die hun kinderen het nummer eindeloos horen zingen. Je hoeft deze film niet gezien te hebben om te weten dat 'Let it go' mateloos populair is bij jonge fans, die het nummer woord voor woord kunnen meezingen. In de originele Engelstalige versie werd het nummer ingezongen door Idina Menzel, die eveneens de hoofdrol van Elsa vertolkte in de Disneyfilm.

De eerste noten van de muziek worden gespeeld op het moment waarop de prinses haar ijzige krachten niet langer kan bedwingen en het koninkrijk Arendelle ontvlucht. Alle bewoners van het koninkrijk beschouwen haar vanaf dan als een boze heks. Op een hoge, ondergesneeuwde berg ontketent de jonge vrouw voor het eerst haar fenomenale krachten, waarmee ze voor zichzelf een ijskasteel bouwt. Ze ondergaat bovendien een psychologische en uiterlijke metamorfose.

Dit nummer werd geschreven door het echtpaar Kristen Anderson-Lopez en Robert Lopez, dat eerder al voor 'Finding Nemo' en 'Up' enkele nummers schreef. 'Let it go' stond dertien weken lang bovenaan de hitlijsten in de Verenigde Staten. Het is vertaald in 43 talen en het album waarop dit nummer stond, ging tot 4 miljoen keer over de toonbank. Het nummer werd niet alleen op internet gecoverd, maar won ook een Oscar voor het beste originele nummer.



'Into the Unknown'

Na het succes van de soundtrack van de eerste film moest het Oscarwinnende koppel Anderson-Lopez opnieuw op de proppen komen met een even sterk nummer voor de sequel van 'Frozen'. Zelfs nadat ze is teruggekeerd naar haar plek in het koninkrijk Arendelle, wordt de sneeuwkoningin nog steeds verscheurd tussen het verlangen om bij haar zus te blijven. Ze speelt met het idee om de stad voorgoed te verlaten om de oorsprong van haar krachten te begrijpen. In dit nummer wordt Elsa's innerlijke strijd op een treffende manier beschreven.

Eén opvallend fragment uit dit nummer is het moment wanneer een hoge stem uit het noorden de koningin midden in de nacht roept. Deze hoge stem wordt gezongen door de Noorse zangeres AURORA in een duet met Idina Menzel (in de Engelstalige versie van 'Frozen II'). Clark Spencer, topman van Disney Animation Studios, omschrijft het nummer als "een hymne waar kinderen en volwassenen zich mee kunnen identificeren, een nummer dat het gevoel oproept om iets te doen, zonder te weten wat het is of waar het je naartoe brengt." Het nummer 'Into the Unknown' wordt niet alleen tijdens de film maar ook op de aftiteling gebruikt. Die laatste versie wordt gezongen door de groep Panic! At the disco.



'Show Yourself'

Zodra Elsa zich laat leiden door de magische stem in dit nummer, vindt ze de rivier van Athohallan. Elsa's moeder was jarenlang op zoek naar deze rivier, en de ontdekking door Elsa leidt bij die laatste tot het herontdekken van haar verleden. Ze komt erachter dat de beroemde stem die van haar jongere moeder is. Elsa komt vervolgens meer te weten over haar ware identiteit en waar haar ijzige krachten vandaan komen. Het nummer begint als solo en gaat vervolgens over in een duet met haar moeder, uitgevoerd door Evan Rachel Wood in de Engelstalige versie. Bij de release in 2019 debuteerde 'Show Yourself' op de 99e plaats in de Billboard-hitlijsten en klom later naar nummer 70.



'Do You Want to Build a Snowman?'

In het begin van de eerste 'Frozen'-film is het het lied van prinses Anna dat de aandacht van de kijker trekt. De jongste prinses klopt op de slaapkamerdeur van haar oudere zus om te vragen of ze met haar wil spelen. Ze biedt aan om een sneeuwpop te maken, zodat ze samen kunnen spelen, maar Elsa wijst haar aanbod af. Toen ze jonger was, heeft Elsa immers per ongeluk Anna pijn gedaan toen ze met elkaar in de sneeuw speelden. Sindsdien heeft ze afstand van haar genomen tot de dag dat ze erin slaagt haar ijzige krachten onder controle te houden. Anna herinnert zich dit voorval niet meer en begrijpt daarom niet waarom haar zus geïsoleerd blijft in haar kamer. Daarom blijft ze voortdurend op haar deur kloppen. Het lied lijkt in het begin amusant, maar we zien dat bij elke herhaling van het refrein de tijd verstrijkt en Anna's eenzaamheid in de loop der jaren toeneemt. Het meest emotionele moment vindt plaats op het einde van het lied, wanneer ze hoort dat haar ouders dood zijn. Ze heeft dan nog maar één verlangen: haar verdriet delen met haar zus, maar de deur blijft gesloten.



'In Summer'

Wanneer ze geïsoleerd en alleen in ballingschap leeft in de noordelijke bergen, maakt Elsa kennis met Olaf. Deze grappige pratende sneeuwpop lijkt heel erg op de sneeuwpop die Anna tijdens haar kindertijd maakte. Ondanks het feit dat Olaf van sneeuw is gemaakt, droomt hij van een leuke zomer waar hij in de zon kan wandelen. Wanneer hij Anna, Kristoff en Sven in het bos ontmoet, ontdekt hij dat Anna haar zus wil vinden en helpt haar. Op deze manier kan hij ook eindelijk eens de zomer meemaken, een seizoen dat hij nooit heeft gekend. Olaf is ervan overtuigd dat als de zomer weer aanbreekt, hij een vrolijke sneeuwpop zal worden.



Ontdek ‘Frozen’ op Disney+, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. 

Lees meer:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top