Herbeleef Graspop Metal Meeting 2024 via de Proximus VOD-catalogus

Muziek |

Graspop Metal Meeting 2024 zit erop. Het metal walhalla van de lage landen deed haar reputatie vier dagen lang weer alle eer aan met een sterke line-up, bakken sfeer en een hele hoop aan memorabele momenten. Kon je er dit jaar niet bij zijn? Geen nood, want via Pickx VOD kan je je alsnog op een van de beste festivalweides van Vlaanderen wanen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Machine Head

‘Bang bang motherfucker!’ Machine Head, vorig jaar nog exclusief gebombardeerd tot headliner, kon dit jaar niet meer teren op dat verrassingseffect. Desondanks hebben Robb Flynn en zijn bandleden zich tot het uiterste ingezet om als afsluiter van Graspop iedereen zijn laatste energiereserves te laten uitputten. Vuurwerk in de lucht en op het podium zorgden voor uppercuts aan de lopende band die het gretige festivalpubliek graag incasseerde.

Machine Head toonde zich als een oerkracht van de jaren ’90 met een boodschap van vrijheid en grenzeloze energie, culminerend in het epische slotnummer “Halo”. Daarvoor schakelden de Amerikanen op een constant hoog niveau doorheen hun uitgebreide discografie. Een beter en meer memorabel einde had Graspop in 2024 zich niet kunnen wensen.

Herbekijk hier het optreden van Machine Head!


While She Sleeps

Een band die eveneens wist hoe ze moesten doordrammen, was While She Sleeps. De band uit Sheffield zit momenteel op de piek van hun populariteit en kreeg heel wat volk op de been aan de South Stage. Loz Taylor bewees er zijn capaciteiten als vinnige frontman en dook zelfs een aantal keer de uitbundige meute voor zijn neus in. Voor “Silence Speaks” maakte Bring Me The Horizon-frontman Oliver Sykes een gastoptreden, wat de sfeer nog meer uit haar voegen liet barsten. “SYSTEMATIC” zette uiteindelijk de puntjes op de i van een meer dan venijnige prestatie.

Herbekijk hier het concert van While She Sleeps!

STAKE

Voor STAKE was het optreden op Graspop op allerlei vlakken een aaneenschakeling van hoogtepunten. Onze nationale trots uit Wevelgem neemt in november afscheid van Cis Deman, die zijn gitaar na twintig jaar aan de haak hangt. Op Graspop kreeg hij alvast zijn eerste van nog een paar afscheidsshows langs de grote poort. De hechte band voelde je al bij de start van “The Sea is Dying”, het nummer dat het jaar na jaar beter doet in de Zwaarste Lijst. Afzwakken deed de band daarna op geen enkel moment, in tegendeel. Het was een optreden waarbij alle puzzelstukken samenvielen en dat met “Dickhead” en “Careless” een zinderend slot kreeg.

Herbekijk hier het optreden van STAKE!

Pest Control

Tussen alle grote namen was er een veelbelovende band die werkelijk de pannen van de Marquee speelde. Als een van de eerste bands op zaterdag kregen ze de taak om de prut uit de vermoeide oogkassen van de Graspopper te spelen. Dat deden ze met een onversneden cocktail van thrashmetal en Britse hardcorepunk en ook een heleboel nieuwe nummers van hun aankomende nieuwe ep. De band ging op het podium zelfs zo hard tekeer dat de drummer halfweg het optreden zijn drumvellen diende te vervangen. Een van de revelaties van deze editie.

Herbekijk hier de set van Pest Control!

Herbeleef het beste van Graspop Metal Meeting en geniet van vurige optredens en interviews in de Proximus VOD-catalogus.

Geschreven door Dansende Beren

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top