De beste films gebaseerd op boeken in VOD en Pickx Mix VOD

Films | In de VOD-catalogus en de Pickx Mix VOD-catalogus van Proximus vind je nu enkele verfilmingen van boeken terug die je gezien moet hebben. Van een prequel van een tienerboekenreeks tot hartverscheurende verhalen, dit zijn onze kijktips voor wie graag de film en het boek vergelijkt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes

'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes' neemt je mee naar de eerste keer dat de hongerspelen georganiseerd werden. En die waren helemaal anders dan de tijd waarin Katniss als tribuut werd gekozen. De prequel is opnieuw gebaseerd op het gelijknamige boek van Suzanne Collins, uit wiens pen ook de andere boeken gevloeid zijn, en speelt zich af 64 jaar voor de revolutie die een einde maakte aan de Spelen.

De hongerspelen werden indertijd in het leven geroepen als straf voor de districten, nadat ze in opstand waren gekomen tegen het rijke Capitool. De uitverkorenen werden toen nog behandeld als beesten. Terwijl Katniss en Peeta dus in luxevertrekken werden ondergebracht en meer voedsel kregen dan ze konden eten, werden de eerste deelnemers van de hongerspelen in een veewagen naar het Capitool gebracht. Toen ze aankwamen, waren ze al ziek en hongerig. Zonder medische verzorging werden ze in het apenhok van de dierentuin gegooid. Daar riskeerden ze gebeten te worden door slangen of hondsdolle ratten. Sommigen stierven nog voor de Spelen begonnen waren. Deze prequel is dus nog net iets bruter dan de originele trilogie.

‘The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes’  is nu beschikbaar in de Pickx Mix op aanvraag-catalogus.

The Color Purple

38 jaar nadat Steven Spielberg het gelijknamige beroemde boek van Alice Walker op indrukwekkende wijze verfilmde, stak de Ghanese regisseur Blitz Bazawule 'The Color Purple' in een nieuw, muzikaal jasje. Celie (Fantasia Barrino) groeit op in een onveilige omgeving met haar zusje Nettie (Halle Bailey). Wanneer ze van elkaar worden gescheiden, krijgt Celie de ene na de andere zware uitdaging voorgeschoteld, waaronder een gewelddadige echtgenoot. Met de steun van een ravissante, charmante zangeres en haar stiefdochter vindt ze uiteindelijk kracht in de onverwoestbare banden van een ontluikende vriendschap.

‘The Color Purple’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.

The Zone of Interest

Tien jaar na het succes van ‘Under the Skin’ keerde filmmaker Jonathan Glazer terug met opnieuw een beklijvende en ontwrichtende film. ‘The Zone of Interest’ is gebaseerd op de gelijknamige roman uit 2014 van Martin Amis en gaat over Rudolf Höss (een rol voor Christian Friedel), commandant van het concentratiekamp Auschwitz. Samen met zijn vrouw Hedwige (Sandra Hüller) bouwt hij een gedroomd banaal leven op in een mooi huis met een paradijselijke tuin vlak naast het concentratiekamp. De onnoemelijke horror die zich er dagelijks afspeelt staat in schel contrast met het bijna normale leven van de familie die net buiten de muren van de hel woont.

Dit ijzingwekkende en gedurfde portret won in Cannes de Grand Prix en de FIPRESCI-prijs. ‘The Zone of Interest’ won ook de Oscars voor Beste Niet-Engelstalige Film en Beste Geluid.

‘The Zone of Interest’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.

Dune: Part Two

Hoewel de ‘Dune’-boeken van Frank Herbert lang als onverfilmbaar werden beschouwd, is Denis Villeneuve er toch in geslaagd om de monumentale roman uit 1965 tot leven te wekken. Het eerste deel werd alom geprezen door critici vanwege de indrukwekkende cinematografie, de betoverende muziek en het ongelooflijke acteerwerk, met dank aan een ensemblecast vol sterren. Veel van die acteurs keerden terug in ‘Dune: Part Two’, de vervolgfilm die zo mogelijk nog meer lof kreeg dan de eerste.

Opnieuw zien we Timothée Chalamet in de hoofdrol als Paul Atreides, de laatste hertog van zijn clan. Hij kwam naar de planeet Arrakis om er Spice te oogsten, maar intussen sloot hij zich aan bij de Fremen, de bewoners van Arrakis. In hun middens ontmoette hij Chani (Zendaya) aan wiens zijde hij niet alleen vecht, maar met wie hij ook een innige relatie ontwikkelt. Nieuw in dit tweede deel zijn de rollen voor Florence Pugh, Austin Butler en Christopher Walken, om maar een fractie van de sterrencast te noemen.

‘Dune: Part Two’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top