Sitcom ‘Groeien & Bloeien’ zorgt voor humor en ontroering op zaterdagavond

Series | Ben Segers, Anouck Luyten en Francisco Schuster zijn de gezichten van ‘Groeien & Bloeien’, een nieuwe komische fictiereeks voor de hele familie die zich afspeelt in een tuincentrum. Vanaf zaterdag 16 maart is deze nieuwe serie te zien op VRT 1 tussen de twee delen van 'De Droomfabriek'. Dit is wat je erover moet weten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Frank (Ben Segers) is een alleenstaande vader sinds het plotse vertrek van de moeder van Silke (Anouck Luyten) en Klaas (Francisco Schuster). Samen met zijn kinderen runt hij het familiebedrijf Groeien & Bloeien, het lokale tuincentrum in het fictieve dorp Rektem. Frank probeert de zaak draaiende te houden en doet dat met veel liefde voor zijn gezin en zijn werknemers, maar wanneer een grote internationale tuinketen naar de buurt komt, dreigt Groeien & Bloeien ten onder te gaan aan de concurrentie.

Gelukkig is Frank creatief. Hij bedenkt telkens geniale plannetjes (volgens hem althans) om het hoofd boven water te houden, maar daar staan zijn kinderen, boekhoudster Annemie (Goele Derick) en de andere collega’s niet altijd achter. We maken ook kennis met brandweerman Sven (Andrew Van Ostade), Silkes verloofde, en de nieuwe werkkracht Clio (Maïmouna Badjie), die een verleden heeft als model en het bedrijf vooral online zichtbaarder wil maken. En dan is er nog Barbara (Ini Massez), de ambtenaar voor Ruimtelijke Ordening van Rektem en tevens het ex-lief van Frank, die wel erg vaak in de buurt is.

Verhaallijnen gaan over de al dan niet slimme plannetjes van Frank om klanten te lokken, de dromen van Klaas om performer te worden, de strijd tussen zoon en dochter om de beste opvolger te zijn, een vergeten verjaardag en nog wel meer fratsen. ‘Groeien & Bloeien’ is een serie voor het hele gezin met een flinke snuif humor en hartverwarmende momenten.

Ervaring aan het roer

De scenario’s van ‘Groeien & Bloeien’ zijn geschreven door komiek en auteur Joost Vandecasteele (‘Rough Diamonds’) en journalist en scenarist Koen Braeckman. Zij werkten het verhaal uit samen met producent Pieter Van Huyck (‘Undercover’). De serie is geregisseerd door Elias Mentzel, die onder andere de helft van de afleveringen van ‘#LikeMe’ regisseerde. Hij en Francisco Schuster kennen elkaar dus al goed.

Voor Francisco Schuster kunnen we in elk geval van een boerenjaar spreken. Nadat hij onlangs het onderwerp was van de vierdelige docureeks ‘Francisco Desir’, waarin hij op zoek ging naar zijn roots, heeft hij nu dus ook een van de hoofdrollen beet in deze nieuwe serie, die een publiekstrekker op zaterdagavond moet worden tussen de twee delen van ‘De Droomfabriek’ in.

Zijn tegenspeelster Anouck Luyten kennen we dan weer vooral van programma’s als ‘De kotmadam’, ‘Lisa’ en ‘Fair Trade’. Zij mag stilaan een van de rijzende sterren van het Vlaamse sitcomlandschap genoemd worden. Voeg daar nog een gezonde mix van vaste waarden (Ben Segers, Ini Massez) en opkomende namen (Maïmouna Badjie, Andrew Van Ostade) van het Vlaamse televisielandschap en gastacteurs als Greef Rouffaer, Yassine Ouaich en Manou Kersting aan toe en je hebt een cast die zeker het zien waard is.

Bekijk ‘Groeien & Bloeien’ op zaterdag om 20u05 op VRT 1 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top