Ontdek de beklijvende medische thrillerreeks ‘Malpractice’ nu op Pickx+

Series |

Wat als je de mensen die je leven in handen hebben niet kunt vertrouwen? De Britse medische thrillerreeks ‘Malpractice’ geeft een beklijvende inkijk achter de schermen van het ziekenhuisleven, smerige machtsspelletjes incluis. Het leven van arts Lucinda Edwards wordt op z’n kop gezet wanneer een nachtmerrie eindigt met de dood van een patiënt aan een overdosis opioïden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘Malpractice’ is een vijfdelige serie geproduceerd voor de Britse zender ITV. Het prangend actuele verhaal volgt dokter Lucinda Edwards tijdens de nasleep van een shift uit haar nachtmerries. Op een hectisch moment, waarbij een man met een wapen zwaait en ze een schotwonde moet verzorgen, overlijdt een patiënte die ze behandelde voor een overdosis.

De vader van het slachtoffer is een invloedrijke advocaat en eist dat er een onderzoek ingelast wordt naar het gedrag van Lucinda. Heel haar carrière en privéleven worden omgewoeld, en gaandeweg worden problemen blootgelegd die veel verder gaan dan die ene noodlottige shift. De arts wordt meegesleurd in een gevaarlijke samenzwering. Het onderzoek zet haar en haar relatie met haar man Tom danig onder druk, evenals de carrière waar ze zo hard voor heeft gewerkt.

In de hoofdrol zien we de Ierse actrice Niamh Algar, die we kennen van series als ‘Raised by Wolves’ en films als ‘The Wonder’. Ze kruipt in de huid van dokter Edwards, een intelligente, hardwerkende arts die er prat op gaat dat ze crisissituaties aankan en er alles aan doet om haar patiënten de beste zorg te bieden.

Klassiek ziekenhuisdrama met politiethrillerallures

De unieke combinatie van een klassiek ziekenhuisdrama met politiethrillerallures is voor velen de sleutel van het succes achter ‘Malpractice’. “Ik keek naar dingen als ‘ER’ en Grey’s Anatomy toen ik geneeskunde ging studeren, en de dokters waren erg heldhaftig”, aldus bedenker Grace Ofori-Attah, die verslavingspsychiater was in Noord-Londen voordat ze zich op het scenarioschrijven stortte. “Maar vanuit mijn dagelijkse ervaring zie je de druk niet waaronder artsen staan... Het is zwaar werk, maar je bent een mens en je hebt gebreken; je maakt fouten, ook al doe je je best.”

‘Malpractice’ werd voor het eerst uitgezonden in april en mei van 2023. De serie is niet gebaseerd op een waargebeurd verhaal, maar wel geïnspireerd door de 15 jaar durende medische carrière van Ofori-Attah. Zij studeerde aan de universiteiten van Cambridge en Oxford en werkte enige tijd als consulent-psychiater, maar bleef altijd een droom koesteren om schrijfster te worden. Met ‘Malpractice’, haar eerste dramaserie, kwam die droom dus in vervulling.

'Malpractice’ is vanaf 8 maart beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top