In de politiereeks ‘Juliet’ (VRT 1) blijkt De Haan toch niet zo slaperig als het lijkt

Series |

Nu de zesdelige politieserie ‘Juliet’ op zondagavond de plaats ingenomen heeft van collega ‘Chantal’ op VRT 1, is ook de sfeer omgeslagen. Hoofdrolspeelster Charlotte De Bruyne kruipt in de huid van een politie-inspecteur die zware misdaden moet oplossen in het ogenschijnlijk slaperige kuststadje De Haan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Rechercheur Juliet Dumon keert na het onverwachte overlijden van haar vader uit Brussel terug naar haar geboortedorp De Haan. Ze gaat op zoek naar een pleeggezin voor haar nukkige tienernichtje Chloë. Terwijl ze zich op haar nieuwe baan stort, wordt ze geconfronteerd met haar onverwerkte schuldgevoelens bij de dood van haar moeder en haar eigen ambigue gevoelens tegenover het moederschap. Intussen ontstaat er een complexe band tussen haar en Chloë.

Dit alles speelt zich af in het kustdorpje De Haan, waar van oktober 2022 tot januari 2023 opnames werden gehouden. “We hebben actief meegewerkt aan die opnames”, vertelt burgemeester Wilfried Vandaele in Het Nieuwsblad. “Onze gemeente was al langer vragende partij om eens het zwaartepunt te zijn van een fictiereeks.”

Tinnitus

Hoofdrolspeelster Charlotte De Bruyne kennen we van de film ‘Het smelt’, het regiedebuut van Veerle Baetens, en van de series ‘De twaalf’ en ‘Grond’. Met ‘Juliet’ heeft ze nu haar eerste hoofdrol beet in een Vlaamse fictiereeks. De Bruyne kruipt in de huid van de 33-jarige Juliet, die sinds haar zeventiende last heeft van gehoorschade aan één oor. Op momenten van emotionele stress speelt de tinnitus (oorsuizen) op. Ze praat weinig over haar tinnitus, uit schrik dat het haar gezag als agent zal ondermijnen.

Naast Charlotte De Bruyne schittert Nabil Mallat als Jamal, de rechercheur/partner van Juliet. Hij is op verschillende vlakken de tegenpool van Juliet: sociaal, spraakzaam, zorgeloos, atletisch, en ijdel. Jamal is de zoon van de schepen van middenstand uit de politiezone Midkust. Andere hoofdrollen zijn weggelegd voor Amber Naert, Arend Pinoy, Nicki von Tempelhoff en Maarten Ketels. Voorts zijn er nog bijrollen voor onder meer Charlotte Vandermeersch, Pieter Genard, Aaron Roggeman, Wennie De Ruyck, Dolores Bouckaert, Piet De Praitere, Mieke Dobbels, Ikram Aoulad, Jan Hammenecker, Dries Heyneman, Emilie De Roo en Ben Segers.

West-Vlaams dialect

In de eerste aflevering zagen we hoe Juliet samen met haar nieuwe collega Jamal de gruwelijke moord onderzoekt op Amber, een kwetsbaar tienermeisje met een duister dubbelleven. “Er zijn in totaal zes afleveringen, waarvan er telkens twee samenhoren”, zegt de voormalige thrillerauteur Hilde Vandermeeren, die de serie mee creëerde, in de Krant van West-Vlaanderen. “De zes afleveringen vormen eigenlijk één geheel. Je kunt de vijfde en zesde aflevering niet van de eerste en tweede of de derde en vierde loskoppelen. Je moet meebeleven hoe Juliet, Chloë en de andere personages doorheen de gebeurtenissen als persoon evolueren. Ik heb destijds niet voor niets psychologie gestudeerd. Ik vind de mens achter het verhaal van groot belang.”

En de mens, die heeft in ‘Juliet’ een West-Vlaamse tongval. “Voor de Gentse actrice Charlotte De Bruyne was dat niet evident”, aldus Vandermeeren. “Ze heeft zelfs wat lessen gevolgd om ons taaltje te leren.”

Bekijk ‘Juliet’ elke zondagavond rond 20u45 op VRT 1 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top