‘Death and Other Details’, een nieuw mysterie op Disney+

Series | Een moordmysterie op een luxecruise staat centraal in de nieuwe serie ‘Death and Other Details’, die vanaf 5 maart te zien is op Disney+. Mandy Patinkin (‘Homeland’) speelt een briljante detective en Violett Beane (‘Truth or Dare’) staat hem bij, ondanks dat ze nog een eitje met hem te pellen heeft.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Death and Other Details’ vertelt een Agatha Christie-achtig moordmysterie vanuit de ogen van Imogene Scott (Violett Beane). Nadat haar moeder vermoord werd, werd ze opgevoed door de rijke werkgevers van haar moeder, de familie Collier. Detective Rufus Cotesworth (Mandy Patinkin) werd ingeschakeld om de moordenaar te vinden, maar hij verliet het onderzoek vroegtijdig, wat Imogene hem altijd kwalijk bleef nemen.

Twintig jaar later vertrekt Imogene met de Colliers op een luxecruise, waar Cotesworth toevallig ook op zit. Imogene krijgt het aan de stok met een van de gasten, die de volgende morgen dood teruggevonden wordt, vermoord met een harpoen. Cotesworth wil de moord zelf oplossen voor Interpol zich ermee moeit en roept de hulp in van verdachte nummer één, Imogene, die nog steeds zoekt naar antwoorden over haar eigen jeugd.

Geheimen en leugens

Dat dubbele mysterie is hoe de stijlvolle dramareeks ‘Death and Other Details’ begint. De boot zit vol excentrieke personages die elk hun eigen leugens vertellen en hun eigen redenen hebben om niet al hun kaarten op tafel te leggen. Het verhaal speelt met thema’s van rijkdom, privilege en het idee dat feiten in onze moderne wereld bijzaak geworden lijken te zijn.

De serie werd bedacht door Heidi Cole McAdams, die schreef voor series als ‘The 100’, en Mike Weiss, die zijn strepen verdiende met ‘Chicago P.D.’ en ‘The Mentalist’. Ze werkten eerder al samen voor de serie ‘Stumptown’, ook een detectiveserie. Regisseur van de pilootaflevering is Marc Webb, die we kennen als de regisseur van ‘500 Days of Summer’ en de ‘The Amazing Spider-Man’-films met Andrew Garfield in de titelrol.

Ontdek 'Death and Other Details' op Disney+ vanaf 5 maart, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top