Van ’Barbie’ tot ‘Poor Things’: Bereid je voor op de Oscars dankzij de VOD-catalogus

Films | De Oscars, nog steeds de belangrijkste filmprijzen ter wereld, worden op 11 maart uitgereikt. Voor wie nog niet de kans kreeg om alle genomineerde topfilms te zien, pakt de VOD-catalogus van Proximus uit met een collectie vol Oscargenomineerde films. Een overzicht van het aanbod.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Anatomie d’une chute

In 'Anatomie d'une chute' van Justine Triet maken we kennis met het gezin van Sandra Voyter, een bekende schrijfster, en Samuel Maleski. Ze wonen samen met hun elfjarige zoon, de slechtziende Daniel, in een afgelegen dorp in de bergen nabij het Franse Grenoble. Op een dag wordt vader Samuel dood aangetroffen in de sneeuw voor hun huis en start er een onderzoek naar het verdachte overlijden. Al snel komt zijn vrouw Sandra in het vizier. Een jaar later moet Daniel het gerechtelijk proces tegen zijn moeder bijwonen. Daarbij wordt er geen detail gespaard, zoals een opname waarin het aanwezige publiek, de advocaten en de magistraten het koppel duidelijk horen vechten. Sandra schreeuwt haar onschuld uit, maar de magistraten draaien steeds meer de duimschroeven aan.

‘Anatomie d’une chute’ werd al veelvuldig bekroond op de Europese filmfestivals, zoals Cannes en de European Film Awards, en maakt nu kans op vijf Oscars, waaronder die voor beste film, beste scenario, beste regie en beste vrouwelijke hoofdrol. Opvallend genoeg besloot Frankrijk om de film niet in aanmerking te laten komen voor het beeldje voor de beste internationale film.

‘Anatomie d'une chute’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus

Barbie

Greta Gerwig leverde met ‘Barbie’ de meest winstgevende film van het jaar af, met een wereldwijde box office van maar liefst 1,446 miljard dollar. Margot Robbie en Ryan Gosling spelen de rollen van Barbie en Ken, die in de schijnbaar perfecte en knalroze wereld van Barbie Land de tijd van hun leven hebben. Tot ze geconfronteerd worden met de echte wereld, en alle complexe aspecten daarvan. ‘Barbie’ is een kundige blockbuster met een gigantisch bereik en een eigentijdse boodschap.

Op de uitreiking van de Golden Globes sleepte de film de prijs voor Cinematic and Box Office Achievement in de wacht, een categorie die pas dit jaar in het leven geroepen werd. Op de grootste awardshows greep ‘Barbie’ tot nu toe jammer genoeg ook vaak naast de prijzen. De Oscars, waar de film acht keer genomineerd is, zouden dat weer goed kunnen maken. ‘Barbie’ is onder andere genomineerd in de categorieën beste film, beste mannelijke en vrouwelijke bijrol, beste originele scenario en beste muziek.

‘Barbie’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus

Oppenheimer

Als op de grote prijsuitreikingen het gras voor de voeten van ‘Barbie’ werd weggemaaid, dan was dat vaak door ‘Oppenheimer’. De epische film van Christopher Nolan schetst het verhaal van J. Robert Oppenheimer, de vader van de atoombom die zich na de Tweede Wereldoorlog met hand en tand verzette tegen het gebruik van atoomwapens. Oppenheimer was op het ene moment de held die met zijn uitvinding de vrije wereld redde, en op het andere moment een staatsvijand die verweten werd communistische sympathieën te hebben. Cillian Murphy zet een meesterlijke prestatie neer als Oppenheimer.

Vijf Golden Globes, acht Critics’ Choice Awards, zeven BAFTA’s en in het allerbeste geval dertien Oscars, dat is hoe de prijzenkast van ‘Oppenheimer’ eruit ziet. De film is hét prijsbeest van het huidige awardsseizoen en logischerwijs ook de grote favoriet voor de Oscars. ‘Oppenheimer’ maakt kans in onder andere de categorieën beste film, beste regie, beste mannelijke hoofdrol en beste bewerkte scenario.

‘Oppenheimer’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus

Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One

Dit is het eerste deel van een tweeluik, en ook de voorlaatste film waarin Tom Cruise de rol van geheim agent Ethan Hunt opneemt. De ‘Mission: Impossible’-franchise slaagde er met de meeste toevoegingen in om de lat telkens een tikkeltje hoger te leggen, en dat is met ‘Dead Reckoning Part One’ niet anders. In deze film krijgen Hunt en zijn team af te rekenen met de malafide AI The Entity. Aan een razend tempo passeert het betere stunt- en vliegwerk op het scherm, zoals we het van Cruise gewoon zijn.

De filmfranchise is bijzonder populair en bracht wereldwijd al meer dan vier miljard dollar in het laatje, maar prijsbeesten op de awardshows kunnen we de ‘Mission: Impossible’-films niet noemen. Meer zelfs, de filmreeks is nu voor het eerst genomineerd op de Oscars. Deze film van Christopher McQuarrie maakt kans op beeldjes in de categorieën beste visuele effecten en beste geluid.

‘Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus

Past Lives

Dit debuut van de Koreaans-Canadese Celine Song verraste iedereen bij de release. De film vertelt het ontroerende verhaal van Na Young (Greta Lee) en Hae Sung (Teo Yoo), die samen opgroeien in Zuid-Korea, maar elkaar uit het oog verliezen wanneer ze migreren naar Canada, New York en China. We zien de twee hoofdpersonages op verschillende momenten in de tijd, als kinderen, als twintigers en als dertigers. Ze vinden elkaar en verliezen elkaar, vinden de liefde elders en groeien dan toch weer naar elkaar toe. ‘Past Lives’ is teder en wijs, bitterzoet en complex, pure romantiek en herkenbaar voor iedereen die een migratieverleden heeft. Celine Song baseerde het scenario deels op haar eigen ervaringen.

De film wist wereldwijd heel wat recensenten en filmgangers te beroeren. ‘Past Lives’ werd genomineerd voor vijf Golden Globes en maakt nu kans op twee Oscars: die voor beste film en beste originele scenario.

‘Past Lives’ is vanaf 6 maart beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus

Poor Things

Op de uitreiking van de Golden Globes kaapte ‘Oppenheimer’ de meeste prijzen weg in de dramacategorieën, maar in de comedycategorieën was ‘Poor Things’ heer en meester. Regisseur Yorgos Lanthimos (je kent hem van ‘The Lobster’ en ‘The Favourite’) leverde een absurd komisch pareltje af dat zijn handelsmerk helemaal draagt.

Emma Stone speelt de rol van Bella Baxter, een jongvolwassen vrouw met de onderontwikkelde hersenen van een foetus, het resultaat van een experiment van een excentrieke chirurg. Haar brein ontwikkelt zich snel en ze verkent de wereld en haar eigen lichaam met een kinderachtige nieuwsgierigheid en een groot enthousiasme. Ze huwt, maar gaat er dan vandoor met een ander. Ze ziet andere culturen, leert over filosofieën en maakt kennis met seksualiteit en onrecht, en dat allemaal terwijl ze aan een sneltempo volwassen wordt. ‘Poor Things zit vol absurde personages en situaties en wordt door sommige publicaties Lanthimos’ beste film tot nu toe genoemd. De film is genomineerd voor maar liefst elf Oscars, waaronder die voor beste film, beste regie en beste vrouwelijke hoofdrol.

‘Poor Things’ is vanaf 12 maart beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus

Ook deze Oscargenomineerde films zijn te vinden in de VOD-collectie: ‘The Creator’, ‘Four Daughters’, ‘Indiana Jones and the Dial of Destiny’, ‘Perfect Days’ en ‘Napoleon’.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top