Een nieuw seizoen ‘Celebrity MasterChef’: dit zijn de kandidaten

Films | Tien bekende Vlamingen strijden vanaf maandag weer voor de titel van ‘Celebrity MasterChef Vlaanderen’ op Play4. Kandidaten Kawtar Ehlalouch en Titus De Voogdt werden eerst aangekondigd, intussen kennen we uiteraard het hele deelnemersveld. Een overzicht van de deelnemers die Linde Merckpoel van haar troon willen stoten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een van de eerste namen die aangegekondigd werden, is dus Kawtar Ehlalouch, die velen leerden kennen dankzij haar werk voor radiozender MNM. Daar was ze onder andere een sidekick van Peter Van de Veire in zijn Ochtendshow. Intussen is ze samen met Robin Keyaert gepromoveerd tot de stem van de ochtend op de zender. Intussen maakte ze ook naam als televisiemaakster met het geslaagde ‘Challas en de kost’. In een persbericht zegt ze dat koken voor haar ontspanning is, maar we bewtijfelen of het er in de ‘MasterChef’-keuken zo ontspannend aan toe zal gaan.

Samen met Kawtar werd ook acteur Titus De Voogdt genoemd als kandidaat. Hij vertolkte de afgelopen jaren onder andere enkele van onze favoriete schurken van het kleine scherm, zoals in ‘De Dag’, ‘De Twaalf’ en ‘1985’. De gewaardeerde acteur kent ook goed de weg in zijn eigen keuken en staat naar eigen zeggen graag achter het fornuis. Misschien resulteert dat ook wel in hoge punten in ‘Celebrity MasterChef’.

De komieken

Bij de recent aangekondigde namen zien we Gunther Lamoot, een absurde en vaak grofgebekte komiek die een vaste waarde was in ‘Comedy Casino’ en tegenwoordig te zien is in ‘De Ideale Wereld’. Hij groeide op in een hotel-restaurant en hoopt dat culinair talent en de genen zit.

Net als Lamoot is Serine Ayari komiek, al maakte ze op dat vlak vooral carrière in het buitenland. Vlaanderen leerde haar kennen op de televisie met de rol van Esma in ‘De luizenmoeder’. Sindsdien maakte ze passages in ‘De Slimste Mens ter Wereld’ (eerst als deelnemer, dan als jurylid), ‘De Columbus’, ‘Viva La Feta’ en ‘Exen’. Ze hoopt dat haar ADHD geen struikelblok wordt in de hectische keuken.

De presentatoren

Olga Leyers, de jongste dochter in de welbekende clan, werd in 2016 nog uitgeroepen tot Rijzende Ster op de Vlaamse Televisie Sterren, in hetzelfde jaar dat ze Vlaanderens lieveling werd door haar deelname aan ‘De Slimste Mens’. Sindsdien is ze een bekend televisiegezicht, met programma’s als ‘De wereld rond met 80-jarigen’ en ‘Studio Tarara’ op haar palmares.

Jan Van Looveren kennen we van ‘Ja Jan’, ‘Op weg met Jan’, ‘Tragger Hippy’ of ‘FactCheckers’, maar in een vorig leven was hij nog bakker. Of dat hem een voordeel zal opleveren in de ‘MasterChef’-keuken, valt nog af te wachten. “Dat is totaal iets anders dan koken”, zegt hij.

De atleet en de journalist

De Red Lions, de Belgische nationale hockeyploeg, zetten de sporttak in ons land op de kaart. Ze wonnen in 2016 zilver op de Olympische Spelen en in 2020 namen ze het goud mee naar huis. In hun rangen zat Thomas Briels, die intussen gestopt is als international maar wel nog in de Nederlandse eerste klasse speelt. Of sporten op het hoogste niveau je de nodige stressbestendigheid geeft om ook de spanning van ‘MasterChef’ aan te kunnen, is nog maar de vraag.

Van mogelijk stressbestendig gesproken, de volgende kandidaat is journalist, nieuwanker en presentatrice Fatma Taspinar. Zij begon haar carrière als redacteur en nieuwslezeres op de radio. Later maakte ze het beklijvende ‘Mij overkomt het niet’, een docureeks waarin ze in gesprek ging met mensen die ongewild een ongeval veroorzaakten. Sindsdien presenteerde ze ook ‘De Cel Vermiste Personen’ en bracht ze het boek ‘Hoelang is levenslang’ uit. Of ze daardoor om kan met stress? “Als je voor de jury staat, wil je gewoon bewusteloos op de grond gaan liggen en niet meer bewegen”, zegt ze.

De actrice en de interieurstylist

Dan is er actrice Liesa Naert, die we vooral kennen van rollen in ‘Willy’s en Marjetten’, ‘Eigen Kweek’ en ‘Quiz Me Quick’. Daarnaast zagen we haar in ‘De Ideale Wereld’, twee van de ‘F.C. De Kampioenen’-films, ‘Gevoel voor Tumor’ en ‘De Anderhalve Metershow’. De Brugse hoopt dat de inspiratie die ze van thuis meekreeg haar zal helpen.

Last but not least is er interieurstylist Daan Alferink, die de trouwe Play4-kijkers kunnen kennen van ‘Tussen 4 Buren’ en die de jongeren onder ons vast al zagen op TikTok. Daar heeft hij een schare trouwe volgers en miljoenen likes verzameld met zijn humoristische video’s vol interieurtips. Daan is niet op zijn mondje gevallen en vraagt zich in een persbericht nu al luidop af hoe die ‘Celebrity MasterChef’-trofee in zijn interieur zal passen.

Bekijk ‘Celebrity MasterChef Vlaanderen’ op maandag om 21u15 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top