‘Boer zkt Vrouw’ keert in seizoen 16 terug naar de basis

Series | Het 16e seizoen van ‘Boer zkt Vrouw’, waarin presentatrice Dina Tersago op zoek gaat naar levenspartners voor landbouwers, begint op 3 maart. Het programma bestaat 20 jaar en pakt weer uit met een klassiek format, zonder de toevoeging ‘Blind Verliefd’ of ‘De Wereld Rond’.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Moeten we ‘Boer zkt Vrouw’ nog voorstellen? Sinds 2004 hielp het programma op VTM vijftien seizoenen lang om boeren aan een liefdespartner te helpen. Het vaste gezicht van het programma is Dina Tersago, die de boeren en hun mogelijke partners altijd bijstond met raad en daad. In seizoenen 11, 12 en 13 kreeg ze hulp van An Lemmens, maar sindsdien doet ze de presentatie weer in haar eentje. Net als in het nieuwe 16e seizoen, trouwens.

Sinds seizoen 10 wordt wat geëxperimenteerd met het format. Zo trok de ‘Boer zkt Vrouw’-karavaan enkele seizoenen naar Vlaamse en Nederlandse boeren die in het buitenland werkten (‘De Wereld Rond’) en moesten de deelnemers enkele seizoenen reageren op voorstellingsfilmpjes waarin de boeren niet herkenbaar in beeld kwamen (‘Blind Verliefd’). Het 16e seizoen keert terug naar de basis. De zeven boeren en boerinnen werden opnieuw aan het publiek voorgesteld met een oproepaflevering, filmpjes en foto’s, waar geïnteresseerden op mochten reageren. Naar gewoonte zullen de boeren in de eerste aflevering hun deelne(e)m(st)ers kiezen uit de stapels brieven.

Spannende dates

Boer Niels (32) bouwt al 14 jaar aan zijn vleesveebedrijf. Verlegen vlasboer Bert (28) nam het bedrijf over van zijn ouders. Melkboer Michiel (27) is op zoek naar een avontuurlijke dame en melkboer Martijn (35) noemt zichzelf een hopeloze romanticus. Melkveeboerin Sanne (33) staat er momenteel alleen voor, maar haar sociaal leven profiteert van de automatisering. Omdat een boer op zijn eentje de liefde al vond en zich terugtrok, krijgt melkveehouder Thomas (30) een kans. En als laatste is er Robbe (29), wiens melkveebedrijf in Zweden gevestigd is en die dus zoekt naar een man die voor hem wil verhuizen.

Het nieuwe seizoen, dat zich dus voor een stukje in het buitenland afspeelt, belooft spannende groepsdates, flirterige één-op-één dates, een privé date van maar liefst 24 uur met één van de uitverkorenen en een romantische trip naar het buitenland. “Velen van de nieuwe generatie boeren maken bewust tijd vrij voor ontspanning, een partner en een gezin. En daar hoop ik een handje mee te helpen door een tof lief te zoeken voor onze boeren”, zegt Dina over het nieuwe seizoen.

Bekijk ‘Boer zkt Vrouw’ op zondag om 19u55 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top