HBO-serie ‘The Regime’ (Streamz) steekt de draak met autoritarisme

Series | Vanaf morgen vind je op Streamz de nieuwste prestigereeks van Amerikaans productiehuis HBO terug: ‘The Regime’. In die zwartkomische serie acteren Kate Winslet en Matthias Schoenaerts naast elkaar als de onstabiele kanselier van een autoritair regime en de al even labiele militair voor wie zij een fascinatie ontwikkelt. De cast en crew bestaan uit de beau monde van de film- en televisiewereld.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In zes afleveringen leren we Elena Vernham kennen, de kanselier van een modern autoritair regime die probeert om haar macht uit te breiden. Ze verlaat haar paleis amper en heeft geen idee hoe het leven buiten haar kring van jaknikkers eruit ziet. Dan kruist haar pad met dat van Herbert Zubak, een militair met een duistere reputatie, die een onverwachte vertrouweling wordt van Elena. Onder invloed van Zubak probeert Elena haar ijzeren grip op haar land te versterken, maar haar acties zorgen ervoor dat haar regime en haar paleis steeds verder afbrokkelen.

De serie werpt een satirische blik op autoritarisme. In de trailer zien we Elena focussen op details zoals kortere briefings, terwijl buiten haar paleis rellen aan de gang zijn. Ze vergadert met haar stafleden om te zeggen dat ze allemaal ernstiger moeten worden, terwijl ze zelf inbelt vanuit een ijsbad. En zo wordt nog wel meer de draak gestoken met autoritaire despoten die hun grip op de werkelijkheid kwijt zijn. En de humor heeft ook een donker kantje.

Straffe namen

In de hoofdrol zien we Kate Winslet, die in 2009 nog de Oscar voor beste vrouwelijke hoofdrol won voor ‘The Reader’ en ook schitterde in films als ‘Titanic’ en ‘Eternal Sunshine of the Spotless Mind’. Zij kruipt in de huid van de onscrupuleuze kanselier. De rol van Zubak ging naar onze landgenoot Matthias Schoenaerts, die na ‘The Old Guard’ en ‘Amsterdam’ zijn internationale carrière volop verderzet. In andere rollen zien we Guillaume Gallienne ('The French Dispatch'), Andrea Riseborough (‘Birdman’), Martha Plimpton (‘The Goonies’) en Hugh Grant (‘Love Actually’).

De afleveringen werden geregisseerd door Stephen Frears (1, 2 en 4) en Jessica Hobbs (3, 5 en 6). Die eerste verdiende zijn strepen als regisseur met ‘Dangerous Liaisons’, ‘The Queen’, ‘Philomena’ en ‘Florence Foster Jenkins’. De tweede heeft series als ‘The Crown’, ‘Broadchurch’ en ‘The Split’ op haar palmares staan. Twee gerenommeerde regisseurs met ervaring in het filmen van koninklijke drama’s, met andere woorden. Showrunner en schrijver van dienst is Will Tracy, die we kennen van ‘The Menu’ en ‘Succession’. Ook geen kleine naam, dus.

Met die namen voor en achter de schermen is het dus geen mirakel dat er halsreikend uitgekeken wordt naar ‘The Regime’. Popcultuurwebsite Collider voorspelt nu al een Emmy voor Kate Winslet. Volgens Vulture zou ‘The Regime’ dan weer het gat kunnen opvullen dat is ontstaan sinds ‘Succession’ eindigde. De verwachtingen liggen hoog!

Ontdek 'The Regime' vanaf 4 maart op Streamz via Pickx! Klik hier om te achterhalen hoe je eenvoudig je Streamz-account activeert.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top