PSV van Johan Bakayoko wil Europese droom levend houden tegen Dortmund

Sport |

De heenronde van de achtste finales in de UEFA Champions League hervat dinsdag, met PSV Eindhoven dat het in een boeiend duel opneemt tegen Borussia Dortmund.

Door Pickx

Deel dit nieuws

PSV Eindhoven, de soevereine koploper in de Eredivisie, krijgt een uitgelezen kans om zichzelf te testen. Hoewel de ploeggenoten van Johan Bakayoko de Nederlandse landstitel waarschijnlijk niet zullen mislopen, zullen ze erop gebrand zijn om zich opnieuw te bewijzen op het internationale podium als ze het thuis opnemen tegen Borussia Dortmund in de achtste finales van de UEFA Champions League.

Voordat ze dit stadium bereikten, eindigde PSV als tweede in een groep met Arsenal, RC Lens en Sevilla. De Gunners waren een geduchte tegenstander, maar de andere twee ploegen waren haalbare kaarten in het Philips Stadion. Vooral omdat de Andalusiërs een moeilijk seizoen doormaken.

Inter tegen Atlético met Belgisch tintje

In de knock-outfase zal het er echter heel anders aan toe gaan. Een van de Duitse voetbalgrootmachten zal op weg zijn naar Eindhoven. Borussia Dortmund mag dan al kansloos zijn voor de titel in de Bundesliga, de Duitsers hebben in de groepsfase bewezen dat ze niet te onderschatten zijn. Ondanks dat ze in de poule des doods werden ingedeeld met PSG, AC Milan en Newcastle, eindigden de ploeggenoten van de recente Afrikaanse kampioen Sébastien Haller glansrijk op de eerste plaats. Dit duel belooft een waar spektakel te worden.

In de andere wedstrijd op dinsdagavond zal de runner-up van vorig jaar, Inter, zich in het Stadio Giuseppe Meazza moeten bewijzen tegen het Atlético Madrid van Axel Witsel en Arthur Vermeeren. De Italianen krijgen een taaie klant voorgeschoteld nadat ze de groepsfase als tweede eindigden achter Real Sociedad. Maar pas op: de Nerazzurri domineren momenteel de Serie A.

Het programma van de achtste finales in de UEFA Champions League op Pickx+ Sports:

Dinsdag 20 februari

Woensdag 21 februari

Volg de UEFA Champions League, inclusief de achtste finales, op de zenders van Pickx+ Sports. Eén keer per maand is een wedstrijd ook op de zender Pickx+ te volgen. Pickx+ Sports en Pickx+ zijn beschikbaar in de tv-opties Pickx Sports en Pickx All Stars & Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top