‘Code van Coppens’ (VTM): acteurs en AI doen hun intrede in de escaperooms

Series |

Staf en Mathias zijn toe aan het vijfde seizoen van hun populaire ‘Code van Coppens’, waarin twee BV-duo’s om ter snelst uit een escaperoom moeten ontsnappen. Als nieuwigheid is nu een snufje artificiële intelligentie in het spel verweven.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na een succesvol vierde seizoen met gemiddeld 873.000 kijkers staan een resem bekende gezichten te popelen om zich te laten opsluiten in een escaperoom voor tv-kijkend Vlaanderen. In het vijfde seizoen worden onder anderen Emilie Vansteenkiste, Jens Dendoncker, Fien Germijns, Bart Cannaerts, Ruth Beeckmans, Ben Segers, Bart Hollanders, Serine Ayari, Bart Appeltans, Véronique De Kock, Dieter Coppens, Joris Hessels, OSKI en Tine Embrechts in themakamers onderworpen aan straffe experimenten en mysterieuze raadsels.

De ontsnappingspogingen van de kandidaten worden van commentaar voorzien door Staf en Mathias Coppens én door de duo’s tijdens een terugblik in de studio. Wetenschapscommunicator Lieven Scheire geeft tussendoor ook een (wetenschappelijk) woordje uitleg.

Het spelformat van de broers doet het overigens niet alleen goed op VTM; het programma is inmiddels ook verkocht in Wallonië, Nederland, Denemarken en het Midden-Oosten.

Stemkloons

Het vijfde seizoen komt met een aantal nieuwigheden: er zijn negen nieuwe escaperooms (wat het totaal op 43 brengt), de draaiende kamer kreeg een serieuze upgrade, er worden acteurs ingezet om de verhalen nóg echter te beleven en artificiële intelligentie doet zijn intrede. Zo bootsen ‘stemkloons’ de stemmen van de kandidaten na, die plots zichzelf horen in een nooit eerder gevoerd gesprek. En er wordt een AI-gevoed brein ingezet, waarmee de BV’s live communiceren.

Het resultaat oogt als een nog intensere droomwereld met levensechte decors, die de deelnemers volledig onderdompelen in het avontuur: van een ‘rustgevend’ wellnessparadijs over een Jurassic Park-kamer tot een mysterieus laboratorium. “Dit seizoen is nog meer op het verhaal ingezet, de wereld waarin de deelnemers verzeilen”, aldus Frederic De Cock, eindredacteur bij de ‘Code van Coppens’, in Het Nieuwsblad.

Wie kraakt (het snelst) de code?

Vorige week zagen we hoe Bart Appeltans en Véronique De Kock de spits afbeten tegen Ruth Beeckmans en Ben Segers. Plaats van de actie: een wellnessoord. De BV’s (in badjas) hadden echter geen tijd om te relaxen in de geur van lavendel en eucalyptus, maar moesten om ter snelst ontsnappen. Dat ging gepaard met worteloranje spraytan en glibberig badschuim. Een onverwachte glijbaan leidde hen naar een verborgen, ondergrondse kerncentrale. “Het was verfrissend om te zien hoe de duo’s zich verloren in het spelletje”, schreef Humo over de aflevering. “Wat is het leven anders dan vrienden die een eind in de rondte klooien?”

Vanavond zijn presentatoren Fien Germijns en Bart Cannaerts aan de beurt.  Ze nemen het op tegen Vincent Fierens en Sean Dhondt. De escaperooms zijn deze keer gehuld in een politiethema: in de Coppens Cops Academy moeten de kandidaten een heuse politie-opleiding doorlopen. Doorstaan de kadetten de blaastest en de leugendetector? Geraken ze heelhuids door het praktijkexamen? En vooral: welk BV-duo is de beste van de klas?

Bekijk ‘Code van Coppens’ vanavond om 20u40 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top